Sport

2016.05.23. 18:05

Van bennük tartalék - Forgács András: először itthon legyen meg a 3 pont

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata szombaton 2-0-ra győzött a Kisvárda ellen, s ahogy Forgács András, az együttes védője fogalmazott: kellett a sikerhez az is, hogy a szünetben szerkezetet váltsanak. A versenyfutás pedig folytatódik a második helyért a Mezőkövesddel.

Kerkai Attila

Még két forduló van hátra a bajnokságból, de a két pont hátránya megmaradt a ZTE FC-nek a kövesdiekkel szemben. Amikor Bedi után Babati is belőtte a maga gólját (2-0), a Budaörs-Mezőkövesd találkozó még 0-0-ra állt, ami tökéletes eredmény lett volna a zalaiaknak. A 84. percben viszont a kövesdiek is megszerezték a maguk győztes találatát...

Visszatérve a ZTE FC- Kisvárda találkozóra, a forduló rangadója volt a mérkőzés, melyen a ZTE FC az első félidőben még nem, de később már erőteljesen és jól futballozott, s ez kellett sikerhez. A gólok mellett kellett hátul a stabilitás is, amit Forgács András határozottságával biztosított, de szerinte nem volt könnyű dolguk.

- Az az igazság, hogy végig koncentrálni kellett, ugyanis a kisvárdaiak nagyon erős támadó ötössel rendelkeznek - állapította meg a zalaiak játékosa. - A második félidőben már kevesebb veszélyt tudtak kialakítani, de ehhez kellett az is, hogy a szünet után szerkezetet váltsunk, főleg a középpályán. Az első gól után pedig felszabadultan is játszottunk.

Megkérdeztük tőle: tudták-e a pályán, miként áll a Mezőkövesd mérkőzése?

- Nem, egyáltalán nem foglalkoztunk ezzel, sőt most is azt mondom: a későbbiekben is először itt, helyben legyen meg a három pont, s csak azt követően nézzük meg a rivális eredményét - válaszolta Forgács András.

Mindenesetre a hét végén tudni lehet majd mit játszott a rivális, hiszen vasárnap 18 órától rendezik a Siófok-Mezőkövesd találkozót, majd 19 órától következik a ZTE FC-Soroksár összecsapás. Az egerszegieknek továbbra is győzni kell, s akkor elmondhatják, hogy ők mindent megtettek a feljutásért.

A kispadon pedig már ott ülhet ifj. Mihalecz István vezetőedző, aki most szombaton eltiltása miatt csak a lelátón foglalhatott helyet.

- A tét az első félidőben rányomta a bélyegét a játékunkra, de a második félidőben végig éreztem a csapatban, hogy benne van a siker. Vezetésünk után pedig felszabadultak lettünk, és ez is mutatta, hogy van bennünk tartalék, amiből erőt kell meríteni a folytatásra - értékelte a látottakat ifj. Mihalecz István.

Vasárnap tehát a mostanihoz hasonlóan éles meccs következik a remek szériát futó Soroksár ellen.

Címkék#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!