Sport

2015.05.14. 13:47

Megye I-II. labdarúgás - Városi rangadó Nagykanizsán

Már csak négy forduló van hátra a megyei labdarúgó-bajnokságok küzdelmeiből. Miután még sem az I., sem a II. osztályban nem dőlt el semmi, nagy küzdelmek várhatóak a hét végén is.

Bozó Péter

Megye I

Két találkozót rendeznek szombaton a megyei I. osztályban. A Lenti TE Sport 36 a legutóbbi öt mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, így minimálisra csökkent az esélyük a bajnoki címre. A 27. fordulóban hazai pályán, a Szepetnek ellen nagy szükségük lenne a három pontra, hiszen egy újabb vereséggel várhatóan matematikailag is lemondhatnának az elsőségről.

A nap másik összecsapásán a Femat Csesztreg a Szerszámsziget-Zalalövő együtteséhez látogat.A vendégek tavasszal imponáló teljesítményt nyújtanak, még pontot sem veszítettek, 63 alkalommal találtak be az ellenfelek hálójába. A zalalövőiek ősszel Csesztregen 4–2-re nyertek és hazai pályán bárkire veszélyesek, így várhatóan nagy küzdelmet és taktikai csatát hoz majd a szombati találkozó.

Vasárnap lép pályára a másik két bajnokesélyes csapat, a Hévíz a Zalagrár Pókaszepetkhez, a Tarr Sprint Andráshida pedig a Semjénháza együtteséhez látogat. Nagy csatát hozhat a Letenye–Lets Do It Technoroll Teskánd ki-esési rangadó is, mivel ha a hazaiak nem nyernek, behozhatatlan távolságba kerülnek a még biztos bentmaradást jelentő 14. helytől. Természetesen azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy a bajnokságból kieső csapatok száma hogyan alakul a szezon végén.

A hét utolsó napján városi rangadót is rendeznek, a Horváth-Méh Kiskanizsa a Nagykanizsát fogadja. A vendégek hét mérkőzés óta veretlenek, többek közt legyőzték a Csács-NSE együttesét, döntetlent játszottak az Andráshidával, valamint a Lentivel is és szeretnék tovább folytatni a jó sorozatukat. Szintén vasárnap kerül sor a Műszer Automatika Tótszentmárton–Olajmunkás Gellénháza és a Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót–Csács-NSE találkozókra is.

László Roland (kékben) tartja a labdát  Leon mellett a múlt pénteki Szepetnek Letenye mérkőzésen.  Fotó: Szakony Attila

Megye II

A másodosztályban mindössze egyetlen mérkőzést rendeznek szombaton, az Északi-csoportban az újonc Tarr Sprint Andráshida II a Keszthely Milefa gárdáját látja vendégül.

A többi találkozóra vasárnap kerül sor. Északon a listavezető Türje jó helyzetben van, hiszen négy ponttal vezet, a 27. fordulóban a Nagykapornakhoz látogatnak, akik ellen ősszel hiába vezettek már a 9. percben 2–0-ra, végül meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Az üldözők közül a Zalaszentgyörgynek nem lesz egyszerű dolga, ők az Alsópáhokot fogadják, de a AF Páterdomb is nehéz mérkőzésre számíthat, nekik a Gyenesdiás Kinizsivel kell szembenézniük hazai pályán.

A harmadik helyen álló Böde ezúttal idegenbe utazik, a sereghajtó Vasboldogasszony ellen gyűjthetik be a három pontot.

Alsóházi rangadót játszik a Police-Ola a Botfa otthonában, míg a Z+D Cserszegtomaj a Várvölgyhöz, a Zalaszentiván pedig a Zala-apátihoz utazik.

Délen az éllovas Z-Service Zalaszentmihály ezúttal a Znet-Mikronet Becsehely vendégeként próbálja meg megszerezni sorozatban a huszadik bajnoki győzelmét, míg az üldöző Flexibil-Top Zalakomár hazai pályán játszik, ezúttal a Sava-Borsfa-Borsfa csapatát fogadják, akikkel ősszel 0–0-ás döntetlenre végeztek.

Tabellaszomszédok találkoznak Rédicsen, ahol a hazaiak a Sportklub Gutorföldét fogadják, de a középmezőnyben is rangadóra kerül sor, az Alucsat-Zalaszentbalázs a Felsőrajk vendége lesz a hét utolsó napján.

A harmadik helyen álló Páka ezúttal a Reák-Gép Bak vendége lesz, míg a forduló további mérkőzésein a Kerámia Tófej a Lenti TSZ-hez, a Gelse Termál a Galambokhoz látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!