Sport

2015.08.31. 15:45

A ZTE gyengébb játékkal is nyert, és Szappanos is megmenekült

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 5. fordulója szinte teljes mértékben a ZTE FC szája íze szerint zajlott le. A mezőny első felében lévők pontokat veszítettek, míg a kék-fehérek megnyerték soros mérkőzésüket Vácott, amivel felkapaszkodtak a dobogóra. És csak egy ponttal vannak lemaradva az éllovas Gyirmóttól.

Kerkai Attila

Tényleg nehezebb lett volna kedvezőbb forgatókönyvet kitalálni a zalaiak számára, ráadásul két hét szünet következik a bajnokságban, így egy kis erőgyűjtés is belefér a folytatás előtt. Az más kérdés, hogy nehezen érthető, miért kellett a második vonalban is szünetet elrendelni , csak az MLSZ-ben tudják miért döntöttek így.

Visszatérve a Vác elleni találkozóra, a ZTE FC 4-1-re nyert egy olyan mérkőzésen, amelytől ha nem is tartottak az egerszegiek, de mindenképpen kellő óvatossággal kezelték. Amire minden okuk megvolt és a két kiállításig indokoltnak is tűnt mindez. A pont nélküli Vác ugyanis a zalai vezetés ellenére is szorongatott, és talán emiatt jegyezte meg a találkozó után Sisa Tibor, a hazaiak szakvezetője: maga is kíváncsi lett volna, miként alakul a találkozó, ha egyenlő létszámban fejezik be azt a csapatok. A ZTE FC most valóban nem tudott olyan gördülékenyen futballozni, mint korábban, és kár is lenne tagadni: akadtak kifejezetten gyenge periódusaik is a zalaiaknak. Sőt, a második gól szerzője, Szakály Attila a klub honlapjának elmondta, szerinte a szezon leggyengébb játékával nyert együttese, ami az önkritika szempontjából dicséretes, de azért mégis csak győzött a ZTE.

Fehérben Városi Viktor a ZTE egy korábbi mérkőzésén. Jó érzésekkel kezdheti a csapat a kéthetes bajnoki szünetet. Fotó: archív

Városi Viktor ebben főszerepelt vállalt. Egy nappal a találkozó előtt éppen vele készítettünk beharangozót, melyben elmondta: jól megy neki a játék, de egy gól nagyon hiányzik. Most meglőtte ezt is, a negyediket, emellett kiállítottak róla két embert, és adott egy gólpasszt is.

-Jól ment a játék, de az első félidőben azért akadozott a futballunk és nekem sem minden jött össze - mondta el a középpályás, aki a meccs legjobbja címet is kiérdemelheti. - Az, hogy jónak látták a teljesítményemet örülök, de akadtak még mellettem a csapatban mások is, akik hasonlóan teljesítettek. A két kiugrásomnál gólhelyzeteket akadályoztak meg a váciak a lerántásommal, így nehéz lenne vitatkozni a piros lapok jogosságán. A kiállítások, és az, hogy az első utáni szabadrúgásból Szakály Attila megduplázta az előnyt szerintem döntő volt. Kettő-egynél viszont egy pillanatra nehéz lett a találkozó, hiszen a Vác nyolc emberrel állt be védekezni és nem nagyon tudtunk mit kezdeni a labdával, talán emiatt tűntünk mi is tanácstalannak. Akkor jött jól Koller indítása, és talán lőhettem volna én is, de felmértem, hogy Daru jobb helyzetben van, így neki passzoltam, aki nem is hibázott.

A center pedig a végén visszaadta Városinak a gólpasszt, igaz, azon még igazítani kellett egyet, hogy végül megszülessen a negyedik zalai találat is.

Daru Bence pedig most már hétgólos és immár egyedül vezeti az NB II góllövőlistáját, és nem lehet kérdés, hogy a folyatásban a támadó kiemelt figyelmet kap majd az ellenfelektől.

A találkozón Szappanos Péter kapus egyszer hibázott, hiszen kiesett a kezéből a labda, így potyaízű találattal szépített a Vác.

- Teljesen egyszerű labda volt, nincs mit szépíteni, kiejtettem a kezemből, ami nagyon bánt, hiszen nem szoktam ilyeneket hibázni mondta el a mérkőzés másnapján. Az a szerencse, hogy nem úszott el emiatt egyetlen pont sem, mert az lett volna a tragédia. Az az igazság, hogy mindenkit nagyon megfogott a meleg, az odaúttal együtt, talán emiatt volt a futballunk halványabb, de nyertünk és ezt nem kell megmagyarázni.

A ZTE FC tehát dobogós pozícióból várja a folytatást, legközelebb jövő szombaton, a Balmazújváros ellen lép pályára. Szerdán pedig egy edzőmeccsen, de nem itthon, hanem Sárváron, 10 órától meccselnek a Mosonmagyaróvárral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!