Sport

2016.08.26. 17:20

Vasárnap a döntő következik a díjugratóknál

Nagykanizsa - A Zala megyei díjugrató bajnokság az utolsó fordulójához, egyben döntőjéhez érkezett, melynek helyszíne vasárnap 10 órától ismét a Csónakázó-tónál található pálya lesz.

Kühne László

A díjugratók mellett azonban legalább ilyen fontos lesz a gyermek lovas ügyességi verseny is, melyet egy nappal korábban, tehát szombaton rendeznek 10 órától.

- A gyermek mezőny ráadásul telítettebb is lesz, hiszen már most 60 startot regisztrálhattunk - fogalmazott a szervezők részéről Dobri Lajosné. - Az utóbbi esztendőkben nem is titkoltuk, hogy a Kanizsa Lovasklub részéről is feléjük nyitottunk, ezért is örülünk annak, hogy szép számú mezőny gyűlt össze szombatra.

Júliusban már megrendezték a Csónakázó-tónál az egyik futamot, ahova most a döntő mezőnye tér vissza
Fotó: Gergely Szilárd

Vasárnap pedig következhet a díjugratók nagy presztízsű megyei küzdelme, melyre természetesen ezúttal sem csupán Zalából nevezhetnek.

- Talán a díjugratóknál szűkebb lesz az indulók köre, mivel nagyon sok elmaradt versenyt pótoltak az utóbbi hetekben és a lovasok bizony lovaikat pihentetni kénytelenek. A hat kategória azért természetesen adott lesz, tehát a felnőtt mellett az ifjúsági, aztán például a kezdő ló, kezdő lovas ugyanúgy meg lesz tartva. Az előzetes esélyek alapján külön érdemes lesz figyelni a felnőtteknél Balogh Alexandrára, Balogh Dánielre és Andics Jánosra, a kezdő lovasoknál pedig a szezonban jól ment eddig Budai Dóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!