Sport

2017.01.13. 17:45

Vasárnap a Paks ellen - Teo Cizmic visszatér, a ZTE KK célja a győzelem

Zalaegerszeg - A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában az alapszakasz első körének utolsó fordulója következik. A Zalakerámia-ZTE KK csapata vasárnap (17.00) a Paksot fogadja, amely már új edzővel, ám a Körmendből jól ismert Teo Cizmic-csel érkezik.

Kerkai Attila

Edzőváltó forduló volt legutóbbi a magyar férfi kosárlabdázásban, hiszen három csapatnál is új szakvezető állt munkába. Szolnokon Stojan Ivkovic helyét Zoran Kmezic vette át, Sopronban Sabáli Balázst Dragan Aleksic váltotta. Pakson pedig Gediminas Petrauskas távozása után Teo Cizmic vette át az éppenséggel nem a legjobb szezonját futó paksiak szakmai irányítását.

Teo Cizmic tavaly a Körmendet irányította, méghozzá remekül (kupát nyert a vasiakkkal), sőt a ZTE KK-val játszottak a negyeddöntőben is. Decemberben aztán váratlanul távozott Körmendről, de csak pár hétig maradt csapat nélkül és a hét elején visszatért Magyarországra.

A kérdés adódik, s ezt már Bencze Tamásnak tettük fel: véleménye szerint mennyit lendíthet a Paks szekerén az új edző személye?

A labda Julian Norfleet-nél, a ZTE KK amerikai kosarasánál a Sopron elleni legutóbbi hazai találkozón. A védekezésben is remeklő légiós jó mezőnymunkájára most is nagy szükség lesz Fotó: Pezzetta Umberto

- Önmagában az a döntő, hogy új edző van és nem a szakember személye a fontos - szögezte le a ZTE KK vezetőedzője. - Egy váltás új impulzust adhat egy csapatnak, és a játékosoknak is. A Paksnak annyira ezért nem rossz az állománya, hogy csak a 12. helyen szerénykedjen, szerintem a légiósaik is jó képességűek. És most mindenki bizonyítani akar náluk az új vezetőedzőnek, aki amúgy, nem mellesleg jól ismeri a magyar kosárlabdát is. A lényeg, hogy eddig valami nem működött jól Pakson, de az csak idővel dől el, hogy ez változik-e.

Arra a kérdésre, hogy kell-e félnie csapatának a vasárnapi meccstől, Bencze Tamás úgy felelt, hogy nem. Ehelyett úgy fogalmazott: ébernek kell lenniük. Betegségekről is beszámolt, hozzátéve, reméli, vasárnapig rendben lesznek játékosai.

- A plusz motiváció nagyon fontos tényező lehet az ellenfélnél, de nekünk arra kell koncentrálni, hogy a megszokott védekezésünk jól működjön - felelte Bencze Tamás. - Az várható, hogy a Cizmichez köthető védekezési taktikát már próbálják alkalmazni, de támadásban egy hét alatt nehéz átformálni az együttest. Főleg az egyéni védekezésekre is fel kell készülnünk. Ám van még valami... Sajnos csak hat-hét játékossal tudunk edzeni, többen ugyanis felső légúti megbetegedéssel bajlódnak. Hetek óta hideg teremben edzünk, s ebben a helyzetben könnyebb megfázni. Ennyi emberrel nem lehet elvégezni azt a munkát, amit tervezünk, és ez ténykérdés, nem pedig előre magyarázkodás. Lázasan egyetlen játékost sem küldök pályára, de abban bízok, hogy vasárnapig Szabó, Czinger, Benke és Mohácsi is hadrafogható lesz. Hazai pályán játszunk, fontos meccs előtt állunk és meg akarjuk nyerni a Paks elleni találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!