Sport

2017.05.18. 16:15

Vasárnap bajnok lehet a Hévíz

ZALAEGERSZEG - A férfiaknál befejeződött az NB II-es kézilabda-bajnokság, a nőknél a Hévíz is lejátszotta utolsó mérkőzését, ám azt még nem tudni, hogy hányadik helyen végzett. A hét végi zárófordulóban dől el, hogy a Délnyugati-csoportban bajnok lesz vagy ezüstérmes a Hévíz SK.

Góth Imre

Délnyugati-csoport, nők:

Hévíz-Siklós

32-21 (17-7)

Hévíz 100 néző. Jv.: Gyalog, Juhászné.

Hévíz: Molnár - Buzás 2, Kovarszki 3, Burghardt L. 9, Fehér 4, Holczbauer 4, Czigány 3. Csere: Fonyódi, Borda G. (kapusok), Berecz 5, Novikova 2, Belina, Balogh B. Edző: Baranyai Norbert.

A mérkőzés előtt a csapatkapitányt, Czigány Nórát köszöntötte Papp Gábor, Hévíz polgármestere: a szélső 200. alkalommal szerepelt hévízi színekben. Nagy lendülettel játszottak és látványos gólokat lőttek a hazaiak. A második játékrészben a hévízieknél mindenki szóhoz jutott és különösen Berecz szerzett látványos találatokat. A Hévíz befejezte bajnoki szereplését, vezeti a tabellát, de az ellenlábas Siófok II csapatának még van egy mérkőzése. Amennyiben a Siófok legyőzi a Budakalászt, úgy ő a bajnok, a Hévíz pedig ezüstérmes. Budakalászi siker esetén a Hévízé az aranyérem, amely legutóbb 2001-ben nyert bajnokságot.

Jók: Burghardt L. (a mezőny legjobbja), Berecz, Fehér, Holczbauer.

Czigány Nóra (a labdával) csapatkapitány és a Hévíz játékosai egy vasárnapi eredményre várnak, attől függ a bajnoki címük
Fotó: P.U.

Északnyugati-csoport, férfiak:

Keszthely GDSE-Móri KSC 32-23 (19-9)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Kovács T., Mándli B.

Keszthely GDSE: Szemerédi - Baranyai Zs., Bálványkövi 10, Sasvár, Kisgéczi 4, Tóth L. 6, Dohárszky, csere: (Pádár Ma., Hegyi) Kretz 2, Szente 2, Kovarszki 7, Mayer 1, Kránicz, Harnóczi. Edző: Illés Csaba.

Végig vezetve, magabiztos játékkal nyert a Keszthely. Remekül védekeztek, kevés esélyt adtak a vendégeknek. Az ellentámadásokat eredményesen fejezték be, pontos kapuralövéseiknek köszönhetően gólgazdag találkozón megérdemelten nyert a Georgikon DSE. A második félidőben debütált a felnőttek között Hegyi Csongor. A Keszthely a 9. helyen fejezte be a bajnokságot, 16 ponttal.

Jók: Szemerédi (a mezőny legjobbja), Bálványkövi, Hegyi, Kovarszki, Tóth G.

Délnyugati-csoport, férfiak:

Nagykanizsai Izzó SE-Pécsi VSE II 29-30 (14-13)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Antal, Antalné.

Izzó SE: Zsobrák - Gilitsch 4, Kiss G. 5, Vadász 10, Tompek, Metzger 3, Molnár L. Csere: Szabó B. (kapus), Bátor 2, Szabó B., Dencs Bálint, Babati 5, Lassú, Szakály. Edző: Takács Balázs.

Nem kezdték jól a meccset a hazaiak, kihagyták a ziccereket, az ellenfél pedig elhúzott három góllal. Aztán feljavult az Izzó védekezése, valamint jöttek a gólok is. A második félidő nem kezdődött rosszul a kanizsaiak szempontjából, ugyanakkor idővel fáradtak Takács Balázs tanítványai. A védekezés akkor már nem úgy működött, ahogy eltervezték, s alapvetően egy döntetlenközeli meccset veszítettek el, ugyanakkor a kanizsaiak küzdeni tudására nem lehetett panasz. Az N. Izzó a 10. helyen zárt csoportjában.

Jók: Gilitsch, Vadász, Babati.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!