Sport

2016.07.29. 18:10

Modellező Eb egy héten át

Nagykanizsa – Naviga M-szekciós hajómodellező Európa-bajnokság kezdődik ma a Csónakázó-tavon és tart egy héten át.

Kühne László

A résztvevők már tegnap javában érkeztek a viadalra, és a szombaton 18 órakor kezdődő, Erzsébet téri megnyitón már teljes lehet a mezőny.

A verseny pénteki sajtótájékoztatóján Lekszikov Zsolt, a házigazda Canissa Modellező Sportegyesület elnöke elmondta: az elmúlt években a surdi nemzetközi modellező verseny résztvevői vitték a környék jó hírét szerte a kontinensen, a nemzetközi szövetség pedig ezek után vetette fel a kanizsaiaknak az Ebrendezés lehetőségét. Ők pedig meg is ragadták azt.

– Tizenegy országból 130 nevezővel számolhatunk, akik 400, jobbára elektromos működtetésű hajót irányíthatnak majd a vízen – összegzett a nagykanizsai klub elöljárója, aki maga is indul a viadalon.

Balról: Boti Ferenc és Lekszikov Zsolt a pénteki sajtótájékoztatón
Fotó: Kühne László

- Október óta folytak az előkészületek, és már májusban megérkeztek az első nevezések - folytatta Lekszikov Zsolt. - A mezőnyben 90 százalék felett lesz az elektromos hajtású hajók aránya a robbanómotorosokkal szemben.

Tizennégy kategóriában mutathatják meg tudásukat a nevezők, és a futamok vasárnaptól jövő szombatig minden nap reggel 8-tól délután négyig tartanak. A szervezők izgalmas futamokat ígérnek. Az egyes selejtezőkön belül hat hajó indulhat, melyek hat percig köröznek majd a kis bójákkal kijelölt távon, amíg kialakul a végeredmény.

A magyar indulók mellett belga, cseh, fehérorosz, francia, lengyel, német, orosz, román, szlovák, ukrán modellezők alkotják a mezőnyt és a zalaiak közül a házigazdák részéről Boti Ferencnek, Dencs Bencének, Lekszikov Zsoltnak, Szabadics Kolosnak, míg a Zalaegerszegi Városi Modellező Klubtól Borkovits Bálintnak és Gyémánt Martinnak lehet szurkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!