Sport

2017.04.14. 17:16

A megyei I. osztályban a két bajnokesélyes, a Csács-NSE és a Nagykanizsa csap össze egymással

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A labdarúgó megyei I. osztályban a tavasz és talán a bajnokság mérkőzése következik. Vasárnap a bajnoki címért immár különversenyt vívó Kaposi International Transport Csács-NSE és a Nagykanizsa egymás ellen mérkőzik meg 16 órától Nemesapátiban.

Kerkai Attila

Kezdjük a vendégekkel. A múlt héten Gombos Zsolt együttesének tizenegy meccses győzelmi szériáját szakította meg a Gellénháza, hiszen a szintén rangadónak titulált meccsen 1-1-re végeztek a felek. Ha lehet ilyet írni, ezúttal még keményebb feladat előtt állnak a kanizsaiak, hiszen az egy pont lemaradással álló Csács-NSE-hez utaznak.

- Talán helytálló, ha úgy fogalmazok, idejében jött még az Olajmunkás elleni döntetlen, ami ráébresztett minket, hogy lesznek még komoly erőpróbáink a szezonban - kezdett mondandójába a kanizsaiak edzője. - Viszont ahogy az a mérkőzés lezajlott, már az én fejemben is csak a nemesapáti találkozó motoszkált. Innentől az ellenlábasunk otthonában is szinte csak a győzelem az elfogadható, ugyanakkor érdemes azt is bekalkulálnunk, egy döntetlennel sincs semmi veszve. Taktikailag, fizikálisan felkészültek vagyunk, vallom, hogy mindent a pillanatnyi forma dönthet majd el, nevezetesen az, hogy játékosaim fejben miként viselik el a rájuk nehezedő nyomást.

A két csapat őszi találkozóján a nemesapátiak kapujából nézve egy jelenet, amikor Kozma Imre kapusnak segít be társa, Horváth András. Azt a meccset a Csács-NSE nyerte 2-0-ra Fotó: Szakony Attila

Az előző körben a már jól bejáratott védelemből Boros Zoltán, ezúttal pedig Hóbor Gergő hiányozhat eltiltás végett...

- Gergő ezzel egy kicsit egyenesbe is kerül talán, emellett már csak egy-két kérdőjel van arra vonatkozólag, hogy kikkel is kezdünk, nagyrészt összeállítottam már magamban, hogyan is állunk fel. Természetesen jó és élvezetes meccsre számítok, s ahogy már megfogalmaztam, a győzelemért utazunk Nemesapátiba - tette még hozzá Gombos Zsolt.

S akkor nézzük a forduló előtt második helyezett és ezúttal házigazda Csács-NSE szemszögéből az előtte álló feladatot. Kovács Imre együttese a múlt héten pihent, hiszen szabadnapos volt. Első kérdésünk az volt: mindenkire számíthat-e a nagy rangadón a szakvezető.

- Vannak sérültek a keretben, ám ahogy mondani szokták, az ilyen meccsekre még a halottak is feltámadnak - "dobta be" válaszában a régi igazságot Kovács Imre. - Nagy várakozás előzi meg ezt a találkozót, aki nyer, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben. Viszont még nagyon sok kemény mérkőzés vár ránk és a kanizsaiakra is. Hála istennek, ahogy látom, nem lihegik túl játékosaim a mérkőzést, normálisan készülünk. Van viszont egy érdekes vonulata a párharcunknak: amióta az I. osztályban szerepelünk eddig háromszor játszottunk Kanizsán és mindháromszor nyertünk. Ők kétszer voltak nálunk, és mindig ők nyertek. Nos, ezt a sorozatot akarjuk most megszakítani. Egy csúcsmeccs jön, s remélem, sok néző előtt játszunk majd.

Annyit megkérdeztünk még Kovács Imrétől, hogy mennyire lesz nyomás alatt csapata.

- Ez folyamatosan, a bajnokság elejétől rajtunk van, hiszen a csapattal szembeni elvárás a bajnoki cím - válaszolta. - A két legjobb találkozik egymással, ám bajnok csak egy lehet. Nekem az a feladatom, hogy levegyen a terhet a játékosokról most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!