Sport

2016.12.09. 19:20

Vasárnapi vendégség - A ZTE KK-ra kemény meccs vár a fővárosban

Zalaegerszeg - Vasárnapi vendégségbe utaznak az élvonalbeli zalai kosárlabda csapatok, hiszen a női NB I A-csoportban a ZTE NKK a PEAC, míg a férfiaknál a Zalakerámia-ZTE KK a MAFC vendége lesz a hétvégén.

Kerkai Attila

Tartva a idősorrendiséget, vasárnap a zalai érdekeltségű találkozókat a ZTE KK kezdi 16 órakor a Gabányi-csarnokban, és nem lesz egyszerű feladata a MAFC otthonában. Még akkor sem, ha Bencze Tamás együttese jelenleg a harmadik, míg a fővárosiak egyelőre sereghajtók. Az egerszegiek helyzetét több momentum is neheztíti. Egyrészt litván centerük, Adomas Drungilas kiírta magát a keretből erre a találkozóra, hiszen kedden, a Vasas ellen kiállították, így automatikusan egymeccses eltiltást kapott.

- Drungilas hiánya korlátozza a centermunkánkat, még akkor is, ha a keretben rajta kívül még vannak, akik ezen a poszton szerepelnek - mondta Bencze Tamás vezetőedző. - Abban biztosak lehetünk, hogy az ellenfél erre készül, ahogy viszont mi is, hogy ezt ellensúlyozzuk. Alacsonyabb szerkezettel is tudunk játszani, de kérdés, hogy egy egész meccsen miként működik ez. A MAFC-ban Poscic játéka meghatározó, ezért lesz döntő, hogy az alsó poszt védése miként sikerül. Viszont azt is el kell mondani, hogy a formánk szerintem jó, senki sem mehet ellenünk biztosra a mezőnyből. Természetesen képesek vagyunk győzni, és remélem, győzni is fogunk.

Horváth Ákos (Vasas) felügyeli Kerpel-Fronius mozdulatait

A ZTE NKK női együttese vasárnap 18 órától lesz vendége a mezőny legjobb formát mutató együttesének, a PEAC-Pécsnek. A baranyai gárda vezeti a mezőnyt, de a ZTE NKK eddigi szereplésére sem lehet panasz. Gáspár Dávid együttese masszívan a középmezőny tagja, sőt a mezőny második felét vezeti is 5-3-as győzelmi mutatóval. A vasárnapi feladatról pedig így vélekedik a szakember:

- Hasonló a mondandóm, mint egy hete a Sopron elleni csata előtt, vagyis alapvetően nem most kell nyernünk. A felkészülés során kétszer is legyőztük a PEAC-ot, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, hiszen azóta fejlődött a csapatuk. Titkon viszont most is bízok abban, hogy szoros meccset játszhatunk Pécsen.

Nagy Dóra (ZTE NKK, fehérben) passzol a BEAC elleni bajnokin
Fotó: Katona Tibor, Szekeres Péter

A csapatból Őri Györgyi játéka kérdéses, aki betegséggel bajlódik. A keret pedig kiegyészült a Sopronból érkezett fiatal Böröndy Dominikával, és Gáspár Dávid elmondta: vele az U20-as posztot erősítették meg, bár a szakvezető azt is megjegyezte, hogy korhatáros játékosaikkal, akik eddig szerepeltek, elégedettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!