Sport

2017.07.21. 18:46

Vasárnapig lövészbajnokság

ZALAEGERSZEG - Vasárnapig tart az Ebergényi úti lőtéren a 2017. évi Történelmi Pontlövész Országos Bajnokság, melyen a 25 és az 50 méteres számokban avatnak bajnokokat.

Kerkai Attila

A Magyar Sportlövők Szövetségén belül működő, a történelmi számokat tömörítő Magyar Elöltöltő-fegyveres Lövészek Szövetsége szintén kiír országos bajnoki küzdelmeket. Az idei viadalnak eredetileg Sarlóspuszta adott volna otthont, azonban ott a lőtéri körülmények változása miatt nem tudják megrendezni az ob-t. Zalaegerszegen viszont igen, így a pénteki gyakorlónap után ma és vasárnap (mindkétszer 9 órától) már a bajnoki érmekért lőnek a történelmi lövészek.

A szakágról tudni kell, hogy olyan elöltöltős replika fegyverekkel lőnek a versenyzők, melyek különböző történelmi korokban voltak használatosak. A paletta meglehetősen sokszínű, a hadipuskák és hadipisztolyok mellett kisebb lőfegyverekkel is versenyeznek az indulók, ami látványnak sem utolsó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!