Sport

2017.06.20. 09:24

Végh Gábor az NF Nafta 1903 élén

Hétfőn este tartotta éves közgyűlését a lendvai NK Nafta 1903 labdarúgó klub, melyen új elnökség alakult. Az igazgatótanács élére Végh Gábort, a ZTE FC többségi tulajdonosát választották.

Kerkai Attila

A szlovéniai klubbal eddig is remek kapcsolatokat ápolt a ZTE FC, ám hogy a jövőben még szorosabb együttműködést alakíthat ki, az szinte biztos. Végh Gábort az öttagú új igazgatótanács elnökévé  választotta a közgyűlés.

Végh Gábor szeretné még szorosabbra fűzni a lendvai és az egerszegi klub kapcsolatát Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC tulajdonosát a megválasztását követően mi is megkérdeztük, s elsősorban arról kérdeztük, hogy az egerszegi klub mennyit profitálhat ebből az új szerepvállalásából.

- Szeretnénk regionálisan is terjeszkedni és a legfőbb mozgatórugó is az volt, hogy a ZTE FC profitálni tudjon  abból, hogy még szorosabb lehet az együttműködése  a szlovéniai klubbal - mondta el megkeresésünkre Végh Gábor. - A kölcsönös előnyöket szeretnénk kiaknázni  mindkét klub fejlődése érdekében. Lendván egy utánpótlás centrumot szeretnénk kiépíteni, a hosszú távú koncepciónk pedig az7, hogy a ZTE FC a régióban egyfajta központi szerepet kapjon.

Az NK Nafta 1903, vagy ahogy korábban hívták NK Nafta Lendava most jutott fel a szlovén II. osztályba. Korábban   szerepelt a szlovén I. ligában is, a korábbi ZTE-s kapcsolat pedig ismert: Kocsárdi Gergely és Sebők József is futballozott a lendvaiaknál, a lenti Németh Imre edző pedig az I. és a II. osztályú tagsága idején  is irányította az NK Nafta csapatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!