Sport

2016.10.27. 15:35

Vekas Martin volt a második legerősebb

A fővárosban megrendezett HSMA erős emberek versenyén a -95 kg-os döntőben a zalaegerszegi Vekas Martin is indulhatott, és ezüstérmet szerzett.

Jóna István

A mindössze 19 éves Vekas Martin a megyeszékhelyi amatőr erős ember versenyen próbálta ki erejét és mindjárt meg is nyerte azt. A budapesti döntőben már csak a 12 legerősebb versenyző indulhatott, s a versenyszámok mindenkinek egyformák voltak, a puszta erő és kitartás döntött.

Vekas Martin két ponttal szorult le az első helyről
Fotó: a szerző

Ezekben Vekas Martin remekül teljesített. Rönknyomásban, ahol 80-100 kg-os rönköt kellett 60 másodperc alatt minél többször kinyomni, a zalai fiatalember 80 kg-ban ötször nyomta ki a rönköt. Kerékforgatásban, ami 320 kg-ot jelentett 4-szer forgatta meg az eszközt. A súlycipelés számban is remekelt, ahol három súlyt 100-100 és 120 kg-osokat 8 méterre kellett elvinni. A hordótartásban oldalra kellett 2 darab 11 kilogrammos söröshordót minél tovább kitartani, majd a sziklapakolásban a 110 cm-es állványon kellett egy 100-kg- os sziklát egy perc alatt minél többször átraknia minden versenyzőnek.

Martin edzője, Ambrus Balázs szerint tanítványa ügyes volt, minden számban bekerült az első háromba, és a végelszámolásnál mindössze 2 ponttal maradt le az első helyről, s így lett második helyezett. Vekas Martin első komoly versenye volt ez és messze a legfiatalabbként remek eredményt ért el. Gyakorlással és a kitartással jövőre akár az aranyérem is meglehet a zalai erős embernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!