Sport

2017.05.04. 18:02

Vereség Szombathelyen, a ZTE KK a negyedik helyen végzett

A férfi kosárlabda NB I A-csoport felsőházában az utolsó fordulót rendezték meg csütörtökön. A Zalakerámia-ZTE KK együttese a szombathelyi Falco KC vendége volt, és egy ZTE-siker az első vagy a második helyre "hozta” volna be az egerszegieket.

Kerkai Attila

Végül a Falco KC megőrizte hazai veretlenségét, a ZTE Kikapott, így a negyedik helyen zárt és a Szolnokkal kezdi meg a rájátszást jövő szerdán.

Falco  Vulcano Energia KC Szombathely – Zalakerámia-ZTE KK  88-80 (15-20, 25-18, 25-12)

Szombathely, 2800 néző. Jv.: Kapitány, Farkas, Tőzsér.

Falco KC: Govens 28/12, Váradi 13/3, Tóth N. 13, Barham 7/3, Pusthavar 7/3. Csere: Zigeranovic 8/3, Medford 8., Simon K. 3/3 Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

ZTE KK: Ubilla 27/12, Norfleet 18/9, Benke 5/3, Szabó Zs., Drungilas 17/3. Csere: Kis R. 5/3, Mohácsi 3/3, Wright 4. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Zigeranovic (38.), ill. Drungilas (34.), Wright (39.).

Fotó: Szekeres Péter

A siker reményében utazott  tehát  Szombathelyre a ZTE KK, melyet nagyon sok,  közel ötszáz egerszegi drukker kísért el. Rég volt ennyire kiélezett és szoros a bajnokság sorozata, így az egerszegiek számára is több forgatókönyv létezett  az utolsó fordulóra. ZTE-siker esetén az egerszegiek az első és a második helyről kezdhették volna a rájátszást (az első helyhez az Alba – Körmend meccsen vasi siker kellett volna), zalai vereség esetén viszont mindenképpen a negyedik hely nézett ki.

Mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, de aztán a zalaiak az 5. percben már 11 ponttal vezettek (4-15). Az egerszegiek remekül semlegesítették Govenst és tartották a távolságot, elsősorban  Norfleet pontjaival. A második negyed közepén  beérte a ZTE-t a Falco (26-25) azzal, hogy fel tudta pörgetni a ritmusát.  Óriási harc folyt a pályán,  és  teljesen nyílt maradt a mérkőzés a folytatásra (40-38).

 

Szünet után zalai oldalon Ubilla kezdte kezébe venni az irányítást, de egerszegi oldalon már nagyon figyelni kellett a személyi hibákra is. Hiába vezetett   a ZTE KK (49-53), a kulcsjátékosok könnyen a kipontozódás szélére juthattak. A ZTE tábora végig biztatta övéit és az már ekkor látszott, hogy ez a csata valóban csak a legvégén fog eldőlni. Öt pontos zalai előnnyel (63-68) kezdődött az utolsó negyed, de amikor Govens kiszabadult a szorításból, extrát hozott. Fordított a Falco (73-71), ami után nem sokkal Drungilas kipontozódott. Maradtak az izgalmak, végül a ZTE KK az utolsó negyedben nagyon kevés pontot szerzett, amivel nem lehetett nyerni. Az is igaz, hogy a Falco nagyon keményen védekezett,  és volt náluk egy Govens, ezt sem feledjük.

Az Alba - Körmend mérkőzésen  105-96-os fehérvári siker született. Ezzel a felsőházat az Alba Fehérvár nyerte meg, második lett a Falco, harmadik a Körmend, negyedik a ZTE KK, ötödik pedig a Szolnok. A Zalakerámia-ZTE KK jövő szerdán hazai pályán a Szolnok ellen kezdi meg a rájátszást.

Szrecsko Szekulovocs: - Gratulálok a csapatomnak, a szakmai stábnak, hogy ezt a fantasztikus eredményt elértük és másodikként zártunk. Nagyon boldog vagyok és a közönség is sokat segített ma. A ZTE KK ellen ma egy igazi férfias  és kemény mérkőzést játszottunk. Az elején mindkét csapat görcsösnek tűnt, a végén mi nagyon jól védekeztünk. Azt gondolom, hogy a ZTE szereplése is meglepetés, Bencze Tamás kollégám remek munkát végzett, nem sokan gondolták, hogy eddig eljutnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban."

Bencze Tamás: -  Jól küzdött a Falco, azt tették, amit tenniük kellett, ám ezt a hazai pályát így nehéz bevenni. Kérem a játékvezető bizottságot, hogy  nézzék majd vissza ezt a találkozót, és nem könnyű most higgadtnak maradnom Ma az a csapat győzött, amelyik ebben a játékban jobb volt. Saját csapatomat is dicséret illeti, mert 33-34 percig remekül álltuk a sarat. Remélem, a Falcóval még összekerülünk a mostani bajnokságban és tudunk még jó mérkőzést játszani velük. Azt viselem nehezen, ha a csapatomat nem egyenlő mércével mérik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!