Sport

2015.04.27. 15:34

Vereségre jókor jött győzelem - két találkozón is túl van a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-csapata

Nagykanizsa - Az ötödik és a hatodik találkozóján is túl van a Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda-csapata a 9-16. helyért zajló rájátszásban. A két meccsen egy-egy győzelem és vereség a mérleg.

Kühne László

Kanizsai Vadmacskák SE– Kecskeméti KC 69-85

(15-26, 8-16, 23-19, 23-24)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Horváth A., Némeht S.

Kanizsa: Fekete 21, Fuisz 21/6, Nagy D. 9, Kardos 6, Hegyi 1. Csere: Horváth E. 3, Herman A. 8, Bernáth -, Karancz -. Edző: Zsámár Krisztián.

Már az első negyed 3. percétől jelentősen visszaesett a KVSE játéka, támadási és védekezési hibáit a vendégek ki is használták. A második negyedben a kecskeméti csapat továbbra is frissebben, pontosabban játszott és 20 pontos különbség alakult ki a két együttes között a negyed közepére. Nagyszünet után a hazaiak védekezést váltottak és felzárkóztak 13 pontra, de ennél közelebb nem kerültek. A záró tíz percben Fuisz Viktória és Fekete Csilla pontjaival már csupán hét volt a különbség, de a sorozatos védekezési hibáikat a kecskemétiek mindig kihasználták és ezzel meg is tartották előnyüket.

Jók: Fekete, Nagy D.

Fuisz (Feketéhez hasonlóan) két meccsen 41 pontot dobott. Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE– DVTK Miskolc U23 75-54

(20-16, 22-10, 20-16, 13-12)

Zalakaros. Jv.: Sabáli, Németh A.

Kanizsa: Fekete 21/3, Fuisz 21/3, Nagy D. 9, Kardos 9, Hegyi. Csere: Herman A. 5, Horváth E. 8, Gutai -, Bernáth -, Buti 2, Karancz -. Edző: Zsámár Krisztián.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Fekete Csilla és Fuisz Viktória a negyed utolsó két percében esett dobásai aztán a vezetést jelentették. A második negyedet koncentráltan kezdte a KVSE, és a 14-2-es részeredmény megalapozta a folytatást. Nagyszünet után – továbbra is leginkább Fekete és Fuisz pontjaival – már húsz ponttal is elhúztak a hazaiak, amit a mérkőzés végéig meg is tudtak tartani.

Zsámár Krisztián: „Végig vezetve magabiztos győzelmet arattunk, vissza is vágva a miskolci vereségért.”

Jók: az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!