Sport

2017.02.28. 15:08

Hetedszer úsznak 24 órán át

Keszthely - Hetedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a 24 órás úszóversenyt a Csik Ferenc tanuszodában.

Góth Imre

Az egészséges életmódot és az úszást népszerűsítő tömegsport rendezvény célja és lebonyolítási rendszere megegyezik a január végén, Zalaegerszegen megtartott Dóczy Éva emlékversenyével. Szombaton délben rajtol a mezőny, melynek tagjai másnap délig gyűjtik a métereket. Tavaly összesen 521 375 métert úsztak a keszthelyi viadal résztvevői, a remények szerint idén ennél többet teljesít majd a hét csapat 180 tagja.

A helyi indulók (a Georgikon az egyetem képviseletében, illetve az uszoda üzemeltetőjének VÜZ Keszthely nevű csapata, melyet helyi felnőttek és gyerekek alkotnak majd) vannak visszatérő együttesek is. Indul a Fröccs régiós vegyes csapata, a pécsi Mint a hal, a zalaegerszegi Törekvő Vízipókok, a győri TTF Csuromvíz, és az ajkai Igyunk Rája is.

A program keretében most első alkalommal kerül sor gyorsulási versenyre: a 25 méteres, kieséses rendszerű sprint viadal az alap program után következik majd, és az indulók szabadon választhatnak úszásnemet. A keszthelyi uszoda a verseny miatt szombaton délelőtt 10-től várhatóan vasárnap 16 óráig zárva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!