Sport

2016.05.19. 17:45

Versenyt futnak - A szakvezetőt eltiltották, de bíznak a sikerben

Zalaegerszeg - Szombaton (19.00) sokadik létfontosságú mérkőzését vívja a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, melynek kispadjára nem ülhet le ifj. Mihalecz István vezetőedző. A csapat viszont készül és győzni is akar a Kisvárda ellen, hogy életben tartsa feljutási esélyeit.

Kerkai Attila

Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta a ZTE FC vezetőedzőjét a Szeged elleni találkozó után, aki tulajdonképpen csak békíteni akart...

- Azért kaptam az eltiltást, mert a pályára mentem, hogy lenyugtassam Daru Bencét, bár nehéz lett volna... - mondta a ZTE FC szakvezetője. - Láttam rajta, annyira felfokozott állapotban van a meg nem ítélt büntető miatt, hogy közbe kell lépnem.

Ifj. Mihalecz István is tudja, hogy már nem csak a saját kezükben van a sorsuk, de mindent el kell követni a győzelemért. Fotó: Pezzetta Umberto

Az a tizenegyes egyértelmű, hogy járt volna, bár a szakvezető azt is hozzátette: nem kellett volna eljutni addig, hogy a végén ez számítson a végül 1-1-re végződött találkozón. A ZTE FC sokkal jobb volt, csakhogy a kaput alig találta el.

Az eltiltás tehát életbe lép ifj. Mihalecz Istvánnal szemben, ráadásul egy nagyon fontos találkozó előtt. A Kisvárda ellen viszont abban bíznak az egerszegiek, hogy ezzel a nehezítő körülménnyel együtt is eredményesek lesznek, hiszen a remélt három ponttal maradnak meg az esélyeik arra, hogy lépést tartsanak a most már második Mezőkövesddel. Amely még hibázhat a hátra lévő három fordulóban, s addig, amíg él a remény, hogy újra a kövesdiek elé kerüljön a most harmadik ZTE FC, a zalaiak, ígéretük szerint, mindent megtesznek. A szombati, Kisvárda elleni találkozó ezért is lesz most már egyre nagyobb téttel bíró. Ezt követően a ZTE FC jövő vasárnap a Soroksárral, majd egy hétre rá az Ajkával találkozik. A ZTE-vel szemben két pont előnyt élvező Mezőkövesd a mostani fordulóban a Budaörs, majd a Siófok vendége lesz, a végén pedig fogadja a Dunaújvárost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!