Sport

2017.07.20. 16:00

Fiatal küzdősportolók a világbajnokság kapujában

BOCFÖLDE Lelkes, és ami még lényegesebb, eredményes kis csapat készül a Bocfölde Küzdősport Szakosztály keretein belül, hiszen a grapplingozók rendre szép sikereket érnek el. Vezetőjük, Sós György most is örömteli hírt osztott meg velünk.

Kerkai Attila

A grappling a küzdősportok egyik ága, amit a szakavatottak is a legegyszerűbben úgy mutatnak be, hogy a jiu-jitsu és a judo egyfajta keveréke. Nos, a bocföldiek két reménysége, a 12-13 éves korosztályban szereplő Kulcsár Kristóf és Tóth Alexa most a hazai sikerek után a nemzetközi porondra is kiléphet.

Tóth Alexa Fotó: A szerző

Sós György elmondta: két tanítványa kijutott az UWW szervezet világbajnokságára, amit az azerbajdzsáni Bakuban rendeznek, továbbá a Montenegróban sorra kerülő JJIF szervezet (jiu-jitsu) Világkupájára is.

- Nagy siker számunkra, hogy Alexa és Kristóf is kijutott ezekre az eseményekre - hallottuk Sós Györgytől. - Mindketten már bizonyítottak idehaza, a legjobbak közé tartoznak, hiszen a grappling országos bajnokságot megnyerték korosztályukban, ahogy a diákolimpián is az elsők voltak. Szeptemberben mindenképpen elutazunk Montenegróba, a világkupára, a novemberi bakui vb-n viszont csak akkor lehetünk ott, ha az anyagi háttér is összeáll. Azon dolgozunk, hogy összejöjjön, hiszen mindkét fiatal fejlődéséhez hozzájárulhatna, illetve nem kis motivációt adhatna egy ilyen szereplés.

Kulcsár Kristóf Fotó: a szerző

Kulcsár Kristóf és Tóth Alexa tehetségére már eddig is felfigyeltek, Kristófot például a legutóbbi évzáró grappling kongresszuson az év felfedezettjeként díjazták. Alexa pedig amellett, hogy a grapplingon belül korosztálya legjobbjának számít, jiu-jitsuban és persze judóban is otthonosan mozog. Utóbbi sportágban a májusi egerszegi országos diákolimpián ezüstérmet szerzett.

Sós György csapatukról, a bocföldei egyesületről pedig elmondta: nagyon örülnek annak, hogy az országos rangsorban a csapatversenyben a harmadik legeredményesebb klubként végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!