Sport

2015.10.08. 13:34

Villant az Izzó is - Idegenben jártak az NB II-es kézilabdások

Hévíz/Keszthely/Nagykanizsa - A kézilabda NB II-ben a férfiaknál megszerezte első sikerét, ráadásul idegenben az N. Izzó SE férfi csapata is. A KGDSE kikapott, a Hévíz női csapata döntetlent ért el.

Góth Imre

Nők, Dél-nyugati csoport:

Tolna–Hévíz 23-23 (11-11)

Tolna, 200 néző. Jv.: Bálint, Szarvas.

Hévíz: Fonyódi – Klász 1, Borsi B. 6, Berecz 5, Lakatos 5, Borsi F., Czigány 2. Csere: Holczbauer 1, Ágoston, Fehér 3, Novikova. Játékos-edző: Klász Karola.

Nagy iramú, gyors játékot és remek védekezéseket láthatott a szép számú közönség. Kezdetben a hazaiak vezettek, majd fej-fej mellett haladtak végig a csapatok, viszont a befejezés előtt a hévíziek álltak közelebb a győzelemhez. Az utolsó percben hetest, majd ziccert hibáztak és így pár másodperccel a vége előtt a hazaiak egy távoli lövéssel egyenlíteni tudtak. A Hévíz Magyar Kupa mérkőzésen október 9-én pénteken 18 órakor az NB I/ B egyik élcsapatát, a Kozármislenyt fogadja.

Jók: Borsi B. (a mezőny legjobbja), Fonyódi, Berecz, Fehér.

 

Férfiak, Észak-nyugati csoport:

Le Belier-Ajka–Keszthely GDSE 30-24 (14-8)

Ajka, 100 néző. Jv.: Lábadi, Szakatics.

Keszthely GDSE: Pádár Ma. – Baranyai Zs. 8, Csiszár 3, Baranyai N. 4, Hunkár 3, Szmola 3, Szente. Csere: Szemerédi (kapus), Tóth L., Pádár Má., Szász 3. Játékos-edző: Baranyai Norbert.

Erős ellenfélnek bizonyult a tavalyi második helyezett házigazda. A tizedik percig egyenlő állás mellett haladtak a csapatok, majd az Ajka átvette a kezdeményezést. A második játékrészben sem sikerült lefaragni a zalai hátrányból. A hétvégén kivételesen szombaton fogadja Keszthely a Veszprém II. csapatát.

Jó: Baranyai Zs.

 

Férfiak, Dél-nyugati csoport:

Mecsek Takarék Mecseknádasd–N. Izzó SE 29-30 (15-16)

Mecseknádasd, 150 néző. Jv.: Kiss Z. Papp T.

Izzó SE: Tóth Á. – Simon 8, Gilitsch 2, Pákozdi 5, Tompek 1, Kiss G. 10, Senger 4. Csere: Zsobrák (kapus), Szabó Sz. Edző: Takács Balázs.

Kiss Gergely, a kanizsaiak játékos tíz góllal oroszlánrészt vállalt az N. Izzó SE idegenbeli sikeréből, ami az idei első is Fotó: Szakony Attila

Roppant szűk kerettel kelt útra a két meccs után még nyeretlen Izzó SE Baranyába, s ugyan ellenfele is a tabella második felében tanyázott, a vendégek létszámát látva talán a második győzelmükben is reménykedhettek a házigazdák. A találkozó szorosan indult, de aztán a hazaiak elhúztak öttel, innen jött vissza az Izzó roppant taktikus és lelkes játékával. A félidőt már vezetéssel zárták a kanizsaiak és egy igen szoros második félidőben a mérkőzés végére a Nagykanizsa könyvelhette el azt, hogy három találkozó után már ők sem állnak győzelem nélkül a mostani bajnoki idényben...

Jók: az egész kanizsai csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!