Sport

2017.08.15. 17:55

Gáspár Dávid egy Eb-5. helyezéssel tért vissza a ZTE NKK-hoz

ZALAEGERSZEG - Visszatért klubcsapatához Gáspár Dávid, így mostantól újra vele készül a bajnoki rajtra a ZTE NKK élvonalbeli női kosárlabdacsapata. Gáspár Dávid az elmúlt két hétben igazolt hiányzó volt, hiszen az U18-as Eb-n vett részt.

Kerkai Attila

A ZTE NKK női együttese két hete kezdte meg a felkészülését az új bajnoki rajtra, ám akkor Gáspár Dávid szinte csak benézett együtteséhez, hiszen éppen megérkezett Udinéből, az U19-es világbajnokságról, ahol Balogh Judit szövetségi edző segítőjeként vett részt. Gyorsan utazott is tovább, hiszen a Sopronban rendezett A-diviziós U18-as Európa-bajnokságon is a magyar csapat szakmai stábjában kapott helyet.

 

A mieink végül az ötödik helyen végeztek vasárnap az Eb-n, ami jó eredmény, de lehetett volna jobb is...

- Összességében ez egy éremesélyes csapat volt, ám a negyeddöntőben egy súlyos sérülés sújtotta együttesünket, ami akkor és ott a csapatot is visszavetette a belgák ellen - mondta el a soproni napokról Gáspár Dávid. - Végül kikaptunk három ponttal és összességében ez az egy vereségünk volt az Eb-n. Később ugyanis még kettőt nyertünk, s azt gondolom, hogy az ötödik helyért a spanyolokat legyőzni, ez sem volt kis fegyvertény.

Amíg Gáspár Dávid a válogatottnál járt, Adrovicz Béla erőnléti edző és Horváth Zsófia másodedző tartotta ZTE NKK tréningjeit.

- Jól dolgoztak a lányok és kollégáim is, hiszen az elvégzett munka látszik a játékosokon, de még fáradt a társaság a sok súlyzós és erőnléti edzés után - tette hozzá Gáspár Dávid.

A ZTE NKK szeptember 4-én a Győrt fogadja, két napra rá a PEAC-nál vendégeskednek, 9-én pedig a pécsiek látogatnak Egerszegre. Egy mérkőzésük időpontja még nem ismert, majd a ZTE NKK is részt vesz a szeptember 22-24. között rendezendő Göcsej Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!