Sport

2017.06.02. 17:25

Szombaton sorsdöntő ütközet előtt a ZTE KK, csak nem tudni kikkel...

ZALAEGERSZEG A férfi kosárlabda-bajnokság elődöntői közül már csak a Zalakerámia-ZTE KK-Alba Fehérvár csata "áll". Szombaton 19 órától Zalaegerszegen sorsdöntő ütközet következik, hiszen a ZTE KK már csak egy győzelemmel tudja kivívni a hétfői folytatás lehetőségét.

Kerkai Attila

Az Alba Fehérvár együttese ugyanis 2-1-re vezet a három sikerig tartó párharcban és mindenki tudja, hogy ez már mit jelent... A ZTE KK nem hibázhat, azonban nem túl jók az előjelek az egerszegieknél.

Természetesen a sérülésekre gondolunk. A sportcsarnok foglaltsága miatt csütörtökön és pénteken is az Eötvös-iskolában edzett a társaság, de foghíjas volt a keret. Csütörtök este például Benke Szilárd is csak az oldalvonal mellől figyelte társait, aki a keddi, fehérvári találkozót mandulagyulladás (és 39 fokos láz) miatt hagyta ki. Emmanuel Ubilla külön készült, a megsérült térdét „trenírozta" Kuszler Gábor, az együttes masszőre. Julian Norfleet ugyan a pályán volt, de a bokája, az mindennek volt nevezhető, csak nem tökéletesnek... Benke Szilárd mégis optimista volt.

- Szerintem mind a hárman játszani fogunk, s ha nem is leszünk százszázalékos állapotban, de mindegyikünk ott akar lenni a pályán - mondta a ZTE KK remek szezont futó kosarasa. - Szerintem nyerni fogunk, mert ötödik meccset akarok játszani! Azt gondolom, hogy mostanra már az Alba Fehérvár is fáradtabb, mint volt mondjuk egy hete. A keddi mérkőzéssel pedig nem kell foglalkozni. Az egy torz képet mutatott erről a párharcról a maga 102-70-es eredményével.

Emmanuel Ubilla játéka nagyon kellene a ZTE-nek, mert irányító nélkül nehéz lesz... Fotó: Katona Tibor

Mint ismert, Benke, Norfleet és tulajdonképpen a 6. perc után térdsérülést szenvedett Ubilla nélkül nem is lehetett esélye Fehérváron a ZTE csapatának. Bencze Tamás vezetőedző pénteken viszont már korántsem tudott olyan optimista lenni arról, hogy kire számíthat együtteséből.

- Benke biztos, hogy játszik, de négy napig nem edzett, láza volt - kezdte ezzel a szakvezető. - A másik két fiú szerepeltetése viszont kétséges. Kettejük közül Ubilla van inkább közelebb a bevethetőséghez, de persze Norfleetről sem mondunk le, ameddig csak lehet. Nagyon nehéz helyzet ez, hiszen kedden láttuk, hogy irányító nélkül milyen gondjaink vannak a pályán. A szombati találkozón egyértelműen a szerkezetünktől függ, hogy milyen stratégiával lépünk pályára. Én is azt szeretném, hogy mind a hárman ott legyenek a parketten, de a realitás jelen pillanatban az, hogy ez egyáltalán nem biztos... Sokat számít a közönségünk biztatása, és a nehéz helyzetben is optimisták vagyunk. Biztos vagyok abban, hogy a közönségen és azokon, akik pályára lépnek csapatomból, semmi nem fog múlni. Harcolni és küzdeni fognak. Az, hogy mire lesz ez elég, majd kiderül.

Az Alba Fehérvár együtteséről is essék szó, hiszen érthető, hogy szombaton szeretnék lezárni a párharcot. Braniszlav Dzunicsnak erős csapata van, ezt eddig is láthattuk. Náluk is vannak sérülések már, ám mindenképpen jobb helyzetben lesznek. Mert olyan mértékű problémák, mint jelenleg a ZTE-nek vannak, őket nem sújtják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!