Sport

2017.08.16. 18:45

Bírják a "terhelést" és most fordul élesbe az ob

ZALAEGERSZEG Egy hete már javában zajlik a zalai megyeszékhelyen a korosztályos teniszezők országos bajnoksága, amely gyakorlatilag most ér el a "csúcspontjához", hiszen több korosztályban is a végső csatározások következnek.

Kerkai Attila

Mint megírtuk, nagy fába vágta fejszéjét a ZTE Tenisz Klub akkor, amikor bejelentkezett a korosztályos ob megrendezésére. Ugyanakkor kellő tapasztalattal is bírt, gondoljunk csak a májusi, ATP világranglista pontokat is adó ITF Future-torna sikeres megrendezésére. Múlt szerda óta pedig az ország legjobb 12, 14, 16 és 18 éves teniszezői a vendégei a Városi Sportcentrumnak.

Tegnap sem tapasztaltunk mást, mint az előző napokban bármikor, vagyis "telt ház" fogadta a ZTE TK-hoz érkezőket. Gyakorlatilag valamennyi pályán zajlottak a mérkőzések, a pályák körül pedig éppen elég nagy a nyüzsgés ahhoz, hogy megállapítsuk: itt valóban jelentős viadal zajlik. Éppen jókor bukkan fel Bakos György versenyigazgató, hogy megkérdezzük tőle, miként is mennek a dolgok az ob-n.

A 18 éves leányok versenyében az MTK versenyzője, Furák Csenge adja vissza a labdát - Fotó: Katona

- Szerencsére minden a terveknek megfelelően zajlik, egy korosztály, a 14 évesek küzdelemsorozata már befejeződött - tudtuk meg tőle, miközben beülünk a klub nyitott úszómedencéje mellett felállított sátorba. - Közel háromszáz fiatal van itt, nem beszélve a kísérőikről, úgyhogy nem unatkozunk. A 14 évesek korosztályában már véget értek a küzdelmek, a 16 és a 18 éveseknél most kezd élesbe fordulni minden, a hagyományoknak megfelelően pedig a 12 évesek éppen ma kezdték meg versenyüket.

A ZTE TK teniszcentruma tehát bírja a "terhelést", viszont az eredetileg tervezett szombati zárás már biztosan vasárnapra tolódik. Mint megtudtuk, azért, mert akadnak nagyon hosszú, már ebben a korban is négyórás mérkőzések, így az eredeti program is csúszott. Most abban bíznak, hogy az időjárás már nem szól közbe a zárásig.

Ami a zalai szereplést illeti, előre tudni lehetett, hogy kik vehetnek részt a viadalon, hiszen a kvalifikációs versenyekről lehetett bekerülni az ob mezőnyébe. A ZTE TK részéről a fiú 18 éveseknél a nyolcaddöntőben búcsúzott Balázs Bence és Rábai Barnabás. A 12 éveseknél két nagyon fiatal egerszegi teniszező indul, a még csak 9 éves Kulcsár Kristóf és a 11 esztendős Ritecz Panna.

Visszatérve a küzdelmekhez, Bakos Györgyöt arról is kérdeztük, mi várható még a zárásig.

- Mindennap reggel nyolc és este nyolc óra között zajlanak a mérkőzések, a 16 és a 18 éveseknél, s a 12 éves korosztályokban péntektől rendezzük az elődöntőket és a finálékat - sorolta az elkövetkező napok programját a versenyigazgató. - Nagyon erős a mezőny, a leány 16 éveseknél például mind a négy lány itt van azok közül, akik nemrég a korosztályos Európa-bajnokságon csapatban a negyedik helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!