Sport

2017.07.31. 18:26

Küzdelem volt, de gól nem esett: ZTE-döntetlen a nyitányon

Zalaegerszeg Hétfőn este a zalai megyeszékhelyen is kezdetét vette a labdarúgó NB II 2017-208. évi sorozata.

Kerkai Attila

A ZTE FC a WKW ETO FC Győr csapatát látta vendégül, de a kaput egyik csapat sem tudta bevenni, így döntetlennel kezdett a ZTE FC.

ZTE FC-WKW ETO FC Győr 0-0

ZTE Aréna, 2216 néző. Jv.: Zierkelbach (Iványi, Kis Z.).

ZTE FC: Szappanos - Króner, Koszó, Nagy T., Polényi - Végh (Kretz, 62.), Bedi, Dubek - Babati, Vernes (Kertész, 70.), Fujsz. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

ETO FC: Gyurákovics - Vadász, Nagy Á., Debreceni, Rokszin - Pongrácz (Nagy :, 79.), Bagi - Szimcsó, Magasföldi (Szatmári L., 62.), Zamostny - Erdélyi (Kabár, 62.). Veztőedző: Bekő Balázs.

Fotó: Pezzetta Umberto

Gólszerzők:

Sárga lap: Dubek (45.), Végh (50.), Szappanos (64.), Nagy T. (69.), Babati (84.), Fujsz (91.), ill. Zamostny (30.). Bagi (65.), Pongrátz (73.).

Rekkenő hőség fogadta a kilátogató nézőket és a melegítő csapatokat is, ám erre számítani lehetett, hiszen hőhullám érte el hazánkat. A ZTE FC a jó rajt, így a győzelem reményében várta a nyitányt. Zoran Spisljak együttese a feljutásért akar harcban lenni, s tegyük hozzá, olyan ellenfél volt a vendég, melynek szintén hasonló céljai vannak annak ellenére hogy újoncként kezdik a bajnokságot.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC kezdőcsapata csak annyiban volt meglepő, hogy óhatatlanul voltak, akik kimaradtak azon játékosok közül, akik bármikor, akár kezdők is lehetnének. Ám jelentős vérfrissítésen esett át a ZTE FC együttese a nyáron, így bőséges a keret létszáma, és nem játszhat mindig mindenki. A találkozó elején már látszott, hogy mindkét csapat a szervezettségre törekszik. A győriek mélységi bejátszásokkal próbálkoztak, de hárította ezeket az egerszegi védelem. A 17. percben Szappanosnak kellett védenie, az ETO többet kezdeményezett és tördelte a játékot, amikor erre volt szüksége.

Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC nem tudott lendületbe jönni, aztán a 33. percben Babati lépett ki, de a játékvezető úgy ítélte meg, hogy szabálytalanul ütközte le őrzőjét. Rögtön ezután Magasföldi nagy helyzetben fejelt mellé. A 35. percben Babati lövése a kapufáról pattant vissza, amit Nagy Tamás a kapuba juttatott, de les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Megélénkült a találkozó, a 40. percben pedig ha Vernes nem egymaga akarja megoldani a lehetőséget (látnia kellett, hogy Dubek jobb helyzetben van), akár vezethetett volna a ZTE...

Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidőben az 56. percig kellett várni az első lehetőségre, amikor hazai szöglet után Végh bújt védője mögül, de a hosszú oldalon öt méterről mellé lőtt. A 62. percben a győriek két rutinos játékossal (Szatmári, Kabát) frissítettek, hazai oldalon pedig Kretz váltotta Véghet. A ZTE-nek mindenképpen pontosabb futball kellett volna, hogy eredményes legyen, hiszen sok volt az átadási hiba A kérdés az volt, hogy fel tudják-e törni a másik védelmét a csapatok, ami a gólhoz kell. A 85. percben Kretz lövése vágódott szögletre és a ZTE csapatán látszott az igyekezet, de ezen a napon nem volt eléggé pontos a futballja. Ahogy a Győré sem, s egyik csapat játékában sem volt benne igazán a gól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!