Sport

2017.03.28. 15:15

Vasárnap este kezd Körmenden a ZTE KK

Zalaegerszeg - Véglegessé vált a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasainak menetrendje a középszakaszban. Így már biztos, hogy a felsőházi küzdelmeket vasárnap, Körmenden kezdi meg az egerszegi csapat.

Kerkai Attila

A felsőház sorsolása már hétfőn ismertté vált, azonban a napra és órára lebontott program csak később alakult ki. Az alapszakasz legjobb öt csapaténak küzdelmeit úgy ütemezték, hogy eltérjen a középház és az alsóház játéknapjaitól.

A középszakasz hazai nyitányán, jövő csütörtökön a ZTE a Szolnokot fogadja. A képen fehérben az egerszegi Benke, pirosban pedig a szolnoki Barnies küzd a két csapat februári, egerszegi meccsén Fotó: archív/Katona

A Zalakerámai-ZTE KK vasárnap 18 órakor Körmenden kezdi a küzdelmeket, és csütörtök-vasárnapi ritmusban játssza le nyolc mérkőzését. Ezek közül a mostani egyeztetések alapján egyet közvetíti majd a televízió, méghozzá az április hatodikai, hazai rendezésű, Szolnok elleni összecsapást. Van még egy olyan mérkőzés, ami szurkolói szempontból problémásnak tűnik, április 16-án ugyanis a ZTE KK hazai pályán fogadja a Falco KC-t, ám a sorsolás szerint ugyanezen a napon és ugyanebben az időpontban játszik idehaza a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata is, a Puskás Akamémia FC-vel. A két egerszegi klub hétfőn egyeztetett, s nagy valószínűséggel mégsem lesz ütközés.

- Valóban, a ZTE KK vezetői jelezték felénk, hogy ugyanarra az időpontra sorsoláták ki az ő mérkőzésüket is - tudtuk meg Kocsárdi Gergelytől, a ZTE FC klubmenedzserétől. - Viszont időközben kiderült, hogy a ZTE FC-Puskás FC találkozónkat a televízió közvetíteni fogja, így szinte biztos, hogy nem az eredeti időpontban lesz a találkozó, hanem előbb. Ennek a pontos ideje még nem ismert, de így a két találkozó elkerüli egymást, s nagy valószínűséggel az egerszegi szurkolók mindkettőn ott tudnak majd lenni.

A Zalakerámia-ZTE KK viszont előbb még a Körmend elleni találkozójára koncentrál. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője arról tájékoztatott bennünket, hogy ismét lesz jegyelővétel a vasárnapi, körmendi találkozóra.

- A korábbi gyakorlatnak megfelelően a Körmendtől kapott vendégjegyekhez a Dísz téri jegyirodában juthatnak hozzá szurkolóink - mondta az ügyvezető. - Szerdán az éves bérlettel is rendelkezők élveznek elsőbbséget és ők válthatják meg a belépőket, csütörtökön és (ha még marad, akkor) pénteken is a még szabad jegyek várnak gazdára.

A jó hangulat tehát megint adott lesz az újabb Körmend-ZTE derbihez.

A Zalakerámia-ZTE KK pontos programja.

Április 2. vasárnap (18 óra): Körmend-Zalakerámia ZTE KK.

Április 6. csütörtök (18): ZTE KK-Szolnoki Olaj KK (M4 Sport).

Április 9. vasárnap (18): Alba Fehérvár-ZTE KK.

Április 16. vasárnap (18): ZTE KK-Falco KC Szombathely.

Április 20. csütörtök (19): ZTE KK-Körmend.

Április 23. vasárnap (19): Szolnok-ZTE KK.

Április 27. csütörtök (19): ZTE KK-Alba Fehérvár.

Május 4. csütörtök (18): Falco KC-ZTE KK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!