Sport

2017.03.30. 16:10

Zalai birkózólányok diákolimpiai érmei

Budapesten, 285 lány birkózó részvételével rendezték meg a sportági diákolimpia országos döntőjét, ahonnan a tófeji Kincskereső Általános Iskola diákjai hat pontszerző hellyel tértek haza.

Kerkai Attila

A tófejiek közül a Diák korcsoportban a 28 kg-os Bóha Angéla három győztes mérkőzéssel bronzérmet szerzett. A 34 kg-osok között versenyző Zsebeházi Andrea egészen a döntőig menetelt, de a három győztes mérkőzése és a fogyasztás fizikálisan annyira felőrölte, hogy a fináléban már nem tudott megfelelően koncentrálni, így a 2. helyen zárt.

Testvére, Zsebeházi Marianna a serdülő korosztályban az 52 kg-osoknál szintén a döntőbe került, többek között az 5. helyen végző, szintén tófeji Gáll Virágot is legyőzve. Ám nem sikerült a végső bravúr az esélyesebb csepeli ellenfelével szemben, így neki is ezüstérem jutott. A 60 kg-ban elsőéves serdülőként az 5. helyen végzett Varga Fruzsina, míg a 65 kg-ban Magasházi Mercédesz bronzérmes lett.

A kanizsaiak érmet szerzett birkózója, Buder Berta edzőjével, Szatmári Zsolttal

És jutott még egy pontszerző hely Zalába a diákolimpiáról, mivel a Kanizsai Birkózó SE versenyzője, a helyi Rozgonyi iskola diákja, Buder Berta a második helyet szerezte meg a serdülők 46 kg-os kategóriájában.

A lányok vetélkedését megelőzően a III. korcsoportos fiúknál Soltvadkerten, kötöttfogásban rendezték az országos diákolimpiai döntőt. A tófejiektől Kaposvári István a 35 kg-ban az 5., pontszerző helyen végzett.

A Tófeji Kerámia SE versenyzőit Szanati József, a kanizsaiakat Szatmári Zsolt edző készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!