Sport

2016.10.14. 18:45

Zalai bronzérem a judo ob-ről

Zalaegerszeg/Nagykanizsa - Kecskeméten zajlott le a cselgáncsozók Diák B országos bajnoksága, ahol egy egyéni érmet szereztek megyénk versenyzői, az egerszegi Bordács Anikó révén. A zalaiak a Diák A ob-n is részt vettek, Siklóson.

Kerkai Attila

Közel kétszáz ifjú judoka részvételével zajlott a kecskeméti országos bajnokság. A Diák B korosztály küzdelmei mellett ugyancsak itt került megrendezésre a regionális csapatbajnokság döntője.

Zala megyét három klub, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület, a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa és a Nagykanizsai Torna Egylet 1866 képviselte. Több zalai versenyző is pontszerző helyen végzett, közülük a legjobb helyezést Bordács Anikó (Zalaegerszegi Judo SE) érte el, aki bronzérmet szerzett. Pontszerzőként végzett Kele Júlianna és Keller Ádám, akik mindketten hetedikek lettek és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa versenyzői. Ugyancsak hetedik helyen végzett Grabant Máté (Nagykanizsai Torna Egylet 1866).

A zalai éremszerző, az egerszegi Bordács Anikó mellett felkészítői, Varga Zoltán (balról) és ifj. Nagysolymosi Sándor
Fotó: ZJSE

A régiós csapatversenyben a dél-dunántúli válogatott tagjaiként a fiúk és a lányok között a zalaiak is csapattagok voltak, a régió válogatottja pedig a második helyen zárt.

Ezt megelőzően Siklóson rendezték meg a cselgáncs Diák A korcsoport országos bajnokságát. Ezen az NTE-ből Kőrösi Balázs és Nagy Krisztofer ötödik lett, míg az NJK színeiben Nagy Olivér súlycsoportjában a hetedik helyen zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!