Sport

2016.06.13. 15:20

Zalai éremeső a tánc vb-n

Zalaegerszeg - Az IDF által szervezett Modern Táncok Világbajnokságát az idén az olaszországi Bressanone-ben tartották, ahol az egerszegi Maxima Életmód Klub és az Ezer Rózsa Kertje csapatai is indultak és szép sikereket értek el.

Kerkai Attila

Két arany-, hét ezüst-, két bronzérem és két negyedik helyezés a Maxima Életmód Klub versenyzőinek mérlege a seregszemle után, amin Bressanone-ban 15 ország mintegy 1200 táncosa képviseltette magát A Maxima Életmód Klub 19 versenyzője összesen 15 produkcióval lépett színpadra.

Free dance solo kategóriában a klub három versenyzője is remekelt. Ezüstérmet szerzett Varga Mercédesz, bronzérmes lett Kontler Luca, Vass Petra pedig a negyedik helyen zárta a vb-t.

Az Ezer Rózsa kertje tagjai és az elhozott kupák Fotó: A szerző

A klub egyik aranyérmét Tasnádi Fanni szerezte Folk dance kategóriában, de ugyancsak első lett Berta Luca és Kovács Adél free dance kategóriában.

Tasnádi Renáta soloban két második helyezést gyűjtött, de ezüstérmes lett duóban, testvérével Tasnádi Fannival is. A nagylányok Fame című koreográfiája második lett, míg Macskák című előadásuk negyedik helyezést szerzett.

A Maxima Életmód Klub csapatai és felkészítőik az olaszországi vb termésével

A Bang-Bang című koreográfiával bronzérmet hoztak haza Olaszországból a lányok. Folk dance kategóriában a második helyre tette a zsűri a Palotás című koreográfiát, és ugyancsak ezüstéremre ítélték a csapat Cowboy című számát.

Felkészítőik Pukánszky Éva és Gáspár Kitti voltak.

A Maxima mellett az ugyancsak zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport is képviseltette magát az olaszországi világbajnokságon, méghozzá nagyon eredményesen, amit érmeik is mutatnak, hiszen a kiscsoportos kategóriákban 4 aranyat szereztek. Egyéniben Nemesházi Bernadett két 2. helyezést, Horváth Eszter ugyancsak két 2. helyezést, míg Bödör Alexandra egy 3. és egy 6. helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!