Sport

2016.08.07. 19:35

Zalai győzelmek a labdarúgó NB III nyitányán

Hévíz/Andráshida - Megkezdődött a labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában is a 2016-2017. évi bajnokság. Mindkét zalai együttes hazai pályán szerepelt.

Kerkai Attila

Hévíz SK-Komárom 1-0 (1-0)
Hévíz, 200 néző. Jv.: Móri.
Hévíz SK: Jánosa - Bolla, Major, Tóth B., Rácz (Potyi) - Szi P. - Horváth P. (Nedelkó), Kovács Gy., Szántó (Szabó B.), Polareczki - Pálfi D. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerző: Pálfi D. (39.).

Kovács György (zöldben), a Hévíz játékosa döntő érdemeket szerzett a győztes találatban Fotó: Pezzetta Umberto

Újoncok csatáját hozta a hévízi nyitány, hiszen a zalai, illetve a Komárom megyei bajnok találkozott. A Hévíz jelentős vérfrissítésen esett át a nyáron. Az első félidőben főleg a hazai védelmi megingások után tudott a Komárom helyzetbe kerülni, sőt Jánosának ziccerben is kellett hárítania. A Hévíz játszott valamivel jobban, s még a szünet előtt, elsősorban Kovács Gy. érdeme volt a vezető találat, aki végigszlalomozott a vendégeken és végül az ő passzából talált Pálfi a kapuba. A második félidőt aktívabban és agresszívebben kezdte a Komárom, amely okozott veszélyt a kapu előtt, de összeszedte magát a hazai együttes és megtartotta előnyét, így három év után győzelemmel tért vissza az NB III-ba.

Tarr Andráshida-Gyirmót FC II. 3-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Derdák.
Andráshida: Horváth M. - Baráth (Pesti), Kalamár, Balla (Takács), Horváth T. - Marsi,, Bíró, Szojka, Szegleti, Tóth L. (Varga)- Vittman. Edző: Dobos Sándor.
Gólszerzők: Vittman (2), Bíró, illetve Dávid.

A kékmezes Andráshida magabiztosan győzött

A nyitó meccsen tartalékosan lépett pályára a hazai csapat, mely húsz perc ismerkedés után szemfüles góllal szerzett vezetést. A Hida a folytatásban is többször veszélyeztette a vendégek kapuját, a Gyirmótnak mindössze egy lehetősége akadt. Fordulás után gyorsan növelte előnyét a zalai csapat. A vendégek egy átlövéssel szépítettek, és rövid időre átvették a játék irányítását. A hajrájában bebiztosította győzelmét a hazai együttes. Két hasonló tudású csapat találkozóján a hazaiak a kapuk előtt jobban feltalálták magukat, és megérdemelten nyertek. A vendégeknek a gólon kívül nem akadt lehetőségük. A zalaiaknál sérülés után gólokkal tért vissza Vittman Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!