Sport

2017.04.27. 17:00

Zalai tollaslabdázók a diákolimpián

Bagod - A pécsi területi tollaslabda diákolimpia után az országos döntőn is túljutott a mezőny, és mindkét vetélkedésen ott voltak a bagodi Fekete István Általános Iskola diákjai, illetve velük készülő, de más iskolába járó társaik.

Kerkai Attila

A Pécsen megrendezett területi döntőn több bagodi tollaslabdázó is a dobogón végzett. A II. korcsoportos fiúk mezőnyében második lett Dömötör Tamás, ötödikként végzett Rédl Nataniel. A III. korcsoportosoknál bronzérmet szerzett Nárai Dominik.

A lányoknál a IV. korcsoportban ketten is felkapaszkodtak a dobogóra, hiszen Kiss Réka a második, míg Kiss Emese a harmadik helyen végzett. Ugyanitt Tóth Flóra 7. lett. A VI. korcsoportban szintén volt egy dobogós bagodi versenyző, Varga Dzsenifer személyében.

A pécsi területi döntőn járt bagodi küldöttség Fotó: Bagodi iskola

Ezt követte Kiskunfélegyházán az országos döntő, ahová Dömötör Tamás, Nárai Dominik, Kiss Réka, Kiss Emese és Varga Dzsenifer jutott be. A döntő küzdelmeire az országból 453 tanuló érkezett, a küzdelmek pedig két kategóriában (igazolt és amatőr) zajlottak.

Az országos döntőn a legjobb helyezést végül a zalaiaktól Kiss Réka (Z. Kölcsey) érte el, aki a IV. korcsoportban hetedikként végzett (ugyanitt Kiss Emese a 17.. lett). A VI. korcsoportban Varga Dzsenifer (Z. Báthory SZKI) a 12., a fiúknál a II. korcsoportban Dömötör Balázs (Bagod) a 15., a III. korcsoportban Nárai Dominik a 20. helyen zárt.
A diákokat Käsz Ferenc készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!