Sport

2016.07.25. 11:25

Zalai, vasi és somogyi fogathajtók versengtek a pontokért

Zalakaros – A hétvégén a behiáki lovaspálya adott otthont a „C” kategóriás regionális kettesfogathajtó versenynek.

Pásztor András

Mázsa Viktória, a Zalalövő és Környéke LSE tagja. A fiatal hölgy 3. lett a szabadidős hajtásban

A fogathajtó versenyt Zalakaros és Galambok önkormányzatának közös anyagi támogatásával tudta lebonyolítani a Kanizsa Lovasklub SE, így a két fordulós akadályhajtás mellett, szabadidős fogathajtás és vadászhajtás is szerepelt az egész napos rendezvény programjában.

Utóbbi versenyszámban 9 fogat állt rajthoz, s miután itt a gyorsaságnak nagy szerepe volt a végső sorrend kialakulásában, igazi látványosságot jelentett a közönség számára. A vadászhajtást egyébként a Zalalövő és Környéke LSE versenyzője, Pais Béla nyerte meg, megelőzve klubtársát, Lebics Istvánt és a Marcali Város Szabadidő SE hajtóját, Magyar Zoltánt.

A szabadidős fogathajtásra elsősorban azok jelentkeztek, akik nemrég óta ismerkednek a sportággal. Ebben a versenyszámban a Kanizsa Lovasklub SE versenyzője, Németh Csaba bizonyult a legjobbnak.

A „C” kategóriás két fordulós akadályhajtáson a 710 méteres pályát Magyar Zoltán, a Marcali Város Szabadidő SE versenyzője teljesítette a leggyorsabban, megelőzve Szalai Józsefet és Szalár Róbertet, a Zalalövő és Környéke LSE versenyzőit.

A vasárnapi pontszerző fogathajtó verseny egyébként a megyei bajnokság 4. fordulója is volt egyben. Mint azt Végh Csaba, a Kanizsa Lovasklubb SE elnöke elmondta: a megyei versenynaptárban még további három forduló szerepel, majd azt követően Kanizsán kerül megrendezésre a megyei döntője, melynek első három helyezettje képviselheti Zala megyét az országos „C” kategóriás döntőben.

A vasárnapi verseny – a sportértékén túl – egyfajta turisztikai programként is szolgált, a közeli fürdővárosból sok kisgyermekes család látogatott ki a rendezvényre, ahol egyébként pónilovaglás, állatsimogató, illetve kirakodóvásár és csikósbemutató is várta a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!