Sport

2016.07.05. 17:01

Zalakomárban dübörgött a futball - A Déli-csoport bajnoka megérdemelte az aranyérmet és készül az I. osztályra

Zalakomár - A bajnokcsapatokat bemutató sorozatunkban ezúttal a megyei II. osztály Déli-csoport győztese, a Flexibil-Top Zalakomár együttese következik, amely 13 pont előnnyel, magabiztosan nyert.

Zalai Hírlap Sport

Zalakomárban évek óta írják át a focisták a helyi sporttörténelmet, hatalmas reklá-mot hozva a településnek, s ezen a tavaszon sem volt máshogy. A falunak még nem volt megye II-es bajnokcsapata, ráadásul egy emlékezetes, három félidős megyei kupadöntőt játszhattak, melyben ezüst-érmet szereztek. Arról nem is beszélve, hogy több mint három éve veretlenek a komáriak hazai pályán!

- Úgy gondolom, hogy a zalakomári foci egy ilyen méretű településhez méltó szintre ért. Szép és nagyon sikeres időszakon vagyunk túl - kezdte Tóth-Pajor Mátyás, az egyesület vezetője, amikor a csapat szerepléséről kérdeztük. - Nagyon büszke vagyok a csapat eredményére és a falu vezetői is. Bevallom, elfáradtunk, de ezt a tavaszt mindenki megemlegeti. Ismét bizonyították a fiúk, hogy Zalakomárban jó csapat, jó közösség működik.

A megyei II. osztály Déli-csoportjának bajnoka, a Zalakomár ESE együttese. Hátsó sor (balról-jobbra): Reinhard Burg szponzor, Kutasi Tamás ügyvezető Flexibil-Top Kft., TinóJános, Horváth János, Madarász Zoltán, Szefcsik Péter, Horváth Zsolt, Fábián Sándor, Horváth Tivadar, Mutter Attila vezetőedző, Tóth-Pajor Mátyás elnök. Alsó sor (balróljobbra): Tóth-Pajor Szabolcs, Baranyai Zoltán, ifj. Mutter Attila, Tarnóczai Gergő, ifj. Tóth-Pajor Mátyás, Fenusz Tamás, Szelei László, Horváth László, Horváth Imre
Fotó: Zalakomár SE

- Hogyan tovább? Vállalják az első osztályban való indulást?

- Egész tavasszal azon dolgoztunk, hogy megteremtsük ehhez a feltételeket. Mindenki tisztában van vele, hogy megnövekednek a költségek, amit nem egyszerű előteremteni, mert sajnos nagyon kevés a támogató. Az önkormányzat mellett két helyi vállalkozó és a tapolcai névadó cégen kívül nincs segítőnk. Így nagy merészség kell az első osztályhoz, mert olyan előírások vannak, amit pénz nélkül képtelenség megoldani. Sok olyan klubhű labdarúgónk van, aki még nem szerepelt az első osztályban és az utóbbi években ebből a csoportból az aktuális bajnokok nem vállalták a feljebblépést. A feltételek meglesznek, ám borotvaélen táncolunk, de a vezetőség úgy döntött, megragadjuk az alkalmat. Persze ez a községnek is nagy előrelépés, a szurkolóknak pedig remélhetőleg nagy öröm lesz. A csapat kilencven százaléka együtt marad, ez a legfontosabb. A télen is azt mondtam, nem akarunk nagy játékosmozgást, s ehhez most is tartjuk magunkat. A célunk, hogy a helyiek mellé egy-két meghatározó tudású játékos jöjjön és így szeretnénk a biztos bennmaradást elérni. Ezzel is az igazi falusi focit képviselni. Mindemellett, ahogy az évek folyamán történt, alulról építkezve, minél több fiatalt próbálunk beépíteni az első csapatba. Kiemelendő Kutasi Tamásnak, a névadó cég ügyvezetőjének a faluhoz való hozzáállása, akinek stabil támogatása nélkül most nem nevezhetnénk a felsőbb osztályba.

- Milyen a kapcsolat a településsel?

- Rengeteg ember érdeklődését felkeltette a futball a faluban, a kupadöntőre több mint félszáz ember elkísért bennünket. A mérkőzéseken is szép számmal buzdítják a csapatot. A még több utánpótláscsapat elindításával majdnem az összes korosztály képviselteti magát a település sportéletében. Az iskolával is remek a kapcsolatunk, nagyon sokat fognak segíteni a versenyeztetésben. Ahhoz, hogy idáig eljusson az egyesület, nagyon sok kitartás és áldozatvállalás kellett vezetői szinten is. Hogy mennyire lesz elég ez az összefogás a megye I.-ben? Az a jövő titka, egy biztos, Zalakomárban senki nem vihet el könnyen bajnoki pontokat, azt már bizonyították a fiúk!

A csapat szakmai munkáját öt éve irányító Mutter Attilát természetesen a bajnoki sorozatról kérdeztük.

- Utólag már nyugodtan mondhatom, hogy fantasztikus év van mögöttünk - mondta a szakvezető. - Úgy a bajnokságban, mint a kupában ki-emelkedőt produkáltunk, s ezért minden elismerés a játékosoké.

- Mikor érezték, hogy nyerhetnek?

- A bajnokság kezdetétől bíztunk magunkban. A 12. fordulótól vettük át a vezetést és a hátralévő mérkőzéseken már nem is adtuk ki a kezünkből ezt. Ám igazán akkor tudatosult bennünk minden, amikor már matematikailag is megnyertük.

- Kiemelne valakit a csapatból?

- Együttesünkben van jó pár remek képességű labdarúgó, de igazán nem szeretnék senkit külön kiemelni, mivel mindenki hozzá tett valamennyit ehhez a sikerhez, amit csapatként értünk el.

- Melyik csapatrész meg-erősítésére van szükség egy sikeres első osztályú szerepléshez?

- Az az igazság, hogy a hazai játékosokat szem előtt tartva, ám figyelembe véve a magasabb osztálybeli elvárásokat is, szükségesnek látom, hogy minden csapatrészben megerősödjünk.

- Végül árulja el, tart-e számon emlékezetes mérkőzést a szezonból?

- Több találkozónkra is szívesen emlékezek vissza. Ám ezek közül is, a pákai győzelemre, amikor 2-1-re sikerült nyernünk egy ki-ki mérkőzésen úgy, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottunk. A csapat elképesztő módon küzdött és játszott ezen a meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!