Sport

2016.08.30. 17:55

ZKSE: Mátraházán rendezték meg idén a mountain bike szakág maratoni országos bajnokságát

Zalaegerszeg - Az ősszel együtt közeledik a mountain bike versenyszezon vége. Az országos bajnokságok közül az egyik utolsó a Mátraházán megrendezett maratoni viadal volt.

Varga Andor

Az erőpróbán szép számban képviseltették magukat a megyeszékhelyi Femat-ZKSE kerékpárosai.

A versenyre kijelölt pálya a helyszíni hagyományoknak és adottságoknak megfelelően technikás volt. Az indulóknak a meredek, kavicsos emelkedők mellett a sziklás lejtőkkel is meg kellett küzdeniük. A nevezők három táv közül választhattak. A rutinos zalai indulók kiválóan vették az akadályokat és remek eredményeket értek el. Különösen igaz ez a bajnoki címet szerzett Czenki Tamásra, illetve Chovanyecz Emesére.

A középtáv női master1-es kategóriájának dobogósai, középen a magyar bajnok Chovanyecz Emese, a Femat-ZKSE versenyzője Fotó: ZKSE

A ZKSE versenyzőinek eredményei. Rövidtáv (35 kilométer, 850 méter szintemelkedéssel). Férfiak, master1: 1. Czenki Tamás, ...4. Dervalics Gábor, ...40. Vámosi László. U17: 3. Sylveszter Balázs. Felnőtt: 2. Béres Bence. Master2: 26. Lahocsinszky Róbert. Master4: 4. Nemes Tibor. Nők, master1: 6. Marosi Eszter.

Középtáv (58 km, 1700 m) Nők, master1: 1. Chovanyecz Emese. Férfiak, master1: 22. Horváth Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!