Sport

2017.01.10. 17:05

ZTE: Angyal érkezett

Zalaegerszeg - Zavartalanul zajlik a ZTE FC labdarúgó csapatának felkészülése, sőt kedden már egy új játékost is köszönthettek az egerszegiek: a Haladástól érkező Angyal Zsolt tavasszal kölcsönben szerepel az egerszegieknél.

Kerkai Attila

Immár a munka nehezebbik felét kezdték meg az NB II-ben szereplő ZTE futballistái, hiszen ettől a héttől az erőgyűjtés szakaszába léptek. Kedden már Csató Sándor vezetőedző együttesével tréningezett a 23 esztendős Angyal Zsolt, aki tulajdonképpen a kék-fehérek első téli szerzeménye. A jobb oldali védő a Haladás neveltje és különösen a tavalyii szezonban hívta fel magára a figyelmet, hiszen 22-szer volt kezdő az NB I-ben.

Az ősszel kétszer kapott lehetőséget a vasiaknál, ám folyamatosan a szorosan vett első csapat keretéhez tartozott. Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, fél évre kölcsönbe érkezik a védő, de hosszabb távon is számolnának a játékossal, ami viszont már a két klub további megállapodásától függ. Egyelőre más érkező és újabb távozó nincs, de persze az egyeztetések zajlanak, így akár a héten bővülhet az egerszegiek kerete.

Munkában a ZTE FC kapusai, a képen Fadgyas Tamás fogja Szappanos Péter lövését a keddi, hamisítatlan téli edzésen
Fotó: Pezzetta Umberto

A Csató Sándor vezette csapat készül, és a vezetőedző elmondta, a megszokott menetrend szerint.

- Megjött a hó és persze a hideg is, de az időjárás annyiban nem szól bele a felkészülésünkbe, hogy változtatnunk kellene rajta- hallottuk kedden a szakvezetőtől. - Ezen a héten amúgy is erősítések és futások szerepelnek a programban, de lesznek labdás edzések is, azt pedig el tudjuk végezni. A hetet egymás közötti játékkal zárjuk, majd a jövő héttől már edzőmeccseket játszunk, így a felkészülés is egy másik fázisába ér. Mindenki egészséges, ám Daru Bence és a decemberben szintén műtéten átesett Hegedüs Tamás egyelőre még külön edzenek. Daru rehabilitációja jól halad, így a lipóti edzőtáborba már szeretnénk, ha velünk tartana.

Természetesen a szakvezető is tudja, hogy a keret összetétele még változhat. Például az MTK-hoz visszarendelt Jakab Dávid sorsa még bizonytalan, hogy visszatér-e. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a tavaszi keret kialakítását illetően vannak-e számára meglepetések.

- Mindenre van egy B-tervünk, például, ha a kölcsönadott Jakabot esetleg valóban visszarendeli tavaszra az MTK, akkor megvan a kiszemeltünk a helyére - mondta Csató Sándor. - Szakály és Szalkai távozott, de ők már decemberben jelezték, hogy mennének, keressük a megoldásokat. Azzal is számolunk, hogy a kosábbi sérültek felépülnek, s ha elképzeléseink az igazolások terén realizálódnak, akkor az őszihez képest még erősödünk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!