Sport

2016.05.18. 18:05

ZTE FC-Angels: Pénteken idehaza javíthatnak

Zalaegerszeg - Megkezdte szereplését az NB I-ért folyó rájátszásban a ZTE FC-Angels női labdarúgócsapata. Az első mérkőzésen a fővárosban az egerszegiek simán kikaptak az Újpesttől.

UTE-ZTE FC Angels 3-0 (3-0)

Budapest, 100 néző. Jv.: Zám.

ZTE FC: Varga - Szalai (Király L.), Gerencsér, Major - Horváth K. Kovács K. Király R. Szakács - Gáspár, Szegedi, Soós. Edző: Kostorják Zsolt.

A nagyobb játékerőt képviselő fővárosiak ellen bátortalanul kezdett a zalai csapat, s bő húsz percig jól tartotta magát a ZTE. A házigazdák a folytatásban két védelmi hibát kihasználva, két perc alatt két gólt szereztek, gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést. A félidő hajrájában újabb gólt lőtt az UTE.

Szegedi Anitára és a ZTE csapatára is nagy kihívás vár. Fotó: Pezzetta Umberto

Szünet után az edzői tanácsok hatására már jobban játszott a zalai csapat, helyzetei is adódtak, amelyek rendre kimaradtak. Az is igaz, hogy a fővárosiak ha jobban figyelnek, újabb gólokat szerezhettek volna.

Az esélyesebb újpestiek gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötték a találkozót, és jelentős előnnyel várják a visszavágót. Kostorják Zsolt, az ZTE FC-Angels szakvezetője szerint még nem adták fel a továbbjutás lehetőségét, megpróbálják négy góllal a visszavágón legyőzni az UTE-t. A visszavágót pénteken, 17 órától rendezik az egerszegi Városi Sportcentrumban.

Jók: Varga, Gerencsér, Horváth K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!