Sport

2017.03.10. 18:20

A ZTE FC vasárnap a Szeged ellen készül

Zalaegerszeg - A tavaszi veretlenség megőrzése a legfőbb célja a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapatának, s ebben győzelmi elképzelések vannak a vasárnapi (17.00), Szeged 2011 elleni hazai találkozón.

Kerkai Attila

A ZTE FC az eddig lejátszott három fordulóban két idegenbeli döntetlent és egy hazai sikert könyvelt el. Kétségtelen, hogy a két héttel ezelőtti, Nyíregyháza elleni 3-1-es siker alkalmából mutatott játék lenne vasárnap is a „kiindulópont", amit Csató Sándor vezetőedző sem titkolt.

- A legutóbbi fordulóban Dorogon egy pontot szereztünk, amiben szerepet játszott a betömörülő ellenfél és az is, hogy a pálya talaja is kedvezett ennek a harcmodornak - hallottuk tőle, amikor a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban megkerestük. - A Szeged jobb csapat, de hasonló stílust képvisel, erőssége a védekezés, amiből nagyon hatékonyan kontrázik. Annyiban talán könnyebb lesz a helyzetünk, hogy idehaza remek talajú pályán futballozhatunk, így az ellenfél védelmét is talán könnyebb feltörni. Egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek a dolgunk, hiszen a Szeged masszív együttes, tavasszal még csak gólt sem kapott. Germán Tamás szervezi a támadásaikat, akire figyelni kell.

A jó egyéni teljesítmények is fontosak. Két hete Deutsch Bence (fehérben) csapata egyik legjobbja volt, s ez is számított Fotó: Pezzetta Umberto

A Szeged 2011 két győzelemmel és egy döntetlennel érkezik Egerszegre, viszont a ZTE FC-nél a Nyíregyháza elleni produkciót szeretnék megismételni.

- Én is úgy látom, hogy abból a találkozóból kell kiindulnunk, s ott szeretnénk idehaza folytatni, ahol két hete abbahagytuk - adta meg az "irányt" a szakvezető. - A heti munka alapján azt mondom, a csapatban benne van ismét, hogy jó játékkal rukkoljon ki, s itthon mindenképpen győzelmet szeretnénk ünnepelni.

A keret tagjai közül Szatmári és Patvaros nem áll még a szakvezető rendelkezésére, a többiek igen. Egy hét alatt egyébként három mérkőzést játszik a mezőny, hiszen a jövő héten csütörtökön is rendeznek fordulót.

A 24. forduló párosítása. Vasárnap, 12.30: BFC Siófok-Nyíregyháza Spartacus. 14.30: SZEOL SC-Soroksár, Cigánd-Budaörs, Vác-Ceglédi VSE, Mosonmagyaróvári TE-Dorogi FC, Kisvárda- Kozármisleny. 17.00: Békéscsaba-Szolnoki MÁV, Csákvár-Balmazújváros, ZTE FC-Szeged 2011, Sopron- Puskás Akadémia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!