Sport

2017.02.14. 15:48

ZTE FC: Daru Pakson folytatja, érkezik Kovács Gábor

Zalaegerszeg - Kedden megszületett a megállapodás, amiről már napok óta egyeztetett a ZTE FC és az élvonalbeli Paks csapata. Vagyis, az egerszegiek tavalyi NB II-es gólkirálya, Daru Bence tavasszal kölcsönbe kerül a tolnaiakhoz, ahonnan Kovács Gábor ugyanilyen konstrukcióban érkezik Egerszegre.

Kerkai Attila

Kedden zárult az átigazolási piac, így a Daru-Kovács cserét is ezen a napon el kellett dönteni, ami végül megtörtént. Ezzel az is eldőlt, hogy a téli időszakban hat játékos érkezett (Polényi Gábor, Angyal Zsolt, Szatmári István, Oláh Bálint, Paudits Patrik, Kovács Gábor) a zalaiakhoz.

Daru Bencével még a téli felkészülés előtt beszélgettünk, s akkor nagy reményekkel várta, hogy újra edzésbe álljon. Az ősz végén bokatörést szenvedett, s amúgy is balszerencsés volt számára az őszi időszak. Játszani akart, hiszen az előző szezonban 22 góllal az NB II gólkirálya volt, a távozás lehetősége akkor még nem merült fel.

- Emlékszem arra a beszélgetésre és őszintén arra készültem, hogy a felépülésem után a ZTE-ben tavasszal újra lövöm a gólokat - mondta el érdeklődésünkre Daru Bence, amikor megkerestük. - Ám jött egy megkeresés, ami meglepett. Mérlegelve azt, hogy bennem is volt hiányérzet, hiszen szerettem volna egy lépcsőfokkal feljebb jutni, vagyis az NB I-ben futballozni, érdekelt, hogy kipróbáljam magam. Most, 23 évesen érkezett ez a lehetőség és a klubok is meg tudtak egyezni.

Daru Bence (kékben) most elköszönt a ZTE-től, de akár vissza is térhet a nyártól Fotó: Katona Tibor

Daru Bence a felkészülés során igazából nem tudott (vagy csak keveset) teljes értékű munkát végezni. S még most sem, így Paksra érkezése után is utol kell érnie magát.

- Azért, hogy a mielőbbi felépülésem most már haladjon, egy lépést vissza kellett lépnünk, így egyelőre még csak futóedzéseket végezhetek - mondta Daru, amikor jelenlegi állapotáról kérdeztük. - Két hét és akkor talán már tényleg rendesen edzhetek. A kölcsönadási szerződésemben van egy opció, miszerint a nyáron a Paks kivásárolhat, ám ez attól is függ, hogy a tavasszal miként teljesítek. Bár már napok óta a lehetősége fenn állt, de igazából csak ma szembesültem azzal, hogy távozok. Bevallom, nagyon szorított a szívem, amikor be kellett menni az öltözőbe elbúcsúzni a fiúktól és az edzőktől. Két éve érkeztem a ZTE-hez nagyon szerettem itt játszani és a városban is élni. A stadionra rápillantva pedig bevillantak az emlékek, szóval nem volt könnyű a búcsú.

Azt a lehetőséget, hogy Daru Bence visszatérhet, a játékos sem zárta ki. Sőt, mint Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója a cserével kapcsolatban elmondta, Daruval a keddi napon a 2018. nyaráig szóló szerződését egyúttal 2019-ig meghosszabbították.

A klubvezető azt még elmondta, hogy valamennyi új igazolásuk papírjai rendben lesznek a vasárnapi (és nem szombati, mint tegnapi számunkban megjelent), Siófok elleni találkozóra.

A Paksról a nyárig kölcsönbe érkező, idén 30 éves középső védő Kovács Gábor tapasztalt játékos. Az NB I-ben a Paks mellett a Vasas, a DVTK, és a PMFC játékosa is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!