Sport

2016.02.02. 19:10

ZTE FC: Daru sérülése aggasztja leginkább a zalaiakat

Hétfőtől ötnapos edzőtáborba vonult a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely Lipóton „vert tanyát”, és kedden lejátszotta első felkészülési mérkőzését is.

Kerkai Attila

Ellenfele a szlovák III. ligás Nagymegyer csapata volt és döntetlen született.

Nagymegyer-ZTE FC 3-3 (2-2)

ZTE FC: Szappanos - Simonfalvi, Gyagya, Forgács (Króner), Szalkai (Bailo) - Nagy T. (Hegedüs), Szakály Végh), Wittrédi (Koller) - Gottfried (Városi), Daru (Ekker), Fujsz. Vezetőedző: Csank János.

A ZTE FC nem utazott teljes kerettel Lipótra, hiszen Bedi Bence, Bíró András és Babati Benjamin is itthon maradt. Mindhárman sérültek, így a szakvezetés jobbnak látta, ha ők idehaza végzik rehabilitációjukat, és a kezelések tekintetében is praktikusabb volt ezt a megoldást választani. Ám Csank János együttesével edz már a korábban pihenőre kényszerült Patvaros Zsolt és Városi Viktor.

Kékben Króner Martin a ZTE múlt szombati előkészületi meccsén. Kedden cseréből szerzett gólt
Fotó: Katona Tibor

A szlovák harmadik ligás ellenféllel szemben zalai szempontból rosszul kezdődött a mérkőzés, hiszen Forgács öngólt vétett, amivel az ellenfél vezetett. Nem volt rossz az iram, a Nagymegyer főleg kontrákkal próbálkozott. A félidő közepén történt egy sajnálatos sérülés, hiszen Daru Bence bokája aláfordult, a csatárt le kellett cserélni. Hogy milyen súlyos a sérülés, egyelőre kérdéses, ám biztosan kihagyás vár rá. A ZTE FC Wittrédi szabadrúgásával egyenlített, de jött a válasz a nagymegyeriek részéről, Bodnár révén. Még a félidő vége előtt egyenlített a ZTE FC, amikor Simonfalvi közelről vette be az ellenfél kapuját. A második játékrész elején, egy újabb gyors kontra végén Bognár szerzett ismét előnyt a szlovákiai csapatnak. A zalaiak kapufát lőttek és több helyzetük volt, és végül nem sokkal a zárás előtt Króner egy távoli lövéssel hozta döntetlenre a találkozót. A folytatásban a ZTE FC csütörtökön (11.00) a román III. ligás Sepsi OSK, míg pénteken, az edzőtábor utolsó napján a szlovák II. vonalban érdekelt Szenc együttesével mérkőzik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!