Sport

2016.07.19. 06:33

ZTE FC: Deutsch Bence az MTK-tól érkezik (frissítve)

Zajlik az élet az NB II-es rajtra készülő ZTE FC-nél: épül a stadion, a csapat kedden védőt igazolt, szerdán pedig edzőmeccset játszik.

Kerkai Attila

A ZTE FC a szombati gyakorlómérkőzése után szerdán (18 óra) is hazai környezetben lép pályára felkészülési mérkőzésen, de ezúttal már a ZTE-stadionban. A vendégcsapat, a grúz Lokomotiv Tbiliszi nem keverendő össze a grúz rekordbajnok Dinamo Tbiliszivel, amely a bajnoki cím védőjeként jelenleg is a Bajnokok Ligában érdekelt.

A Lokomotiv ausztriai edzőtáborát tölti ezekben a napokban, és onnan érkezik Egerszegre. Spanyol szakvezetője van a csapatnak, mely a legutóbbi bajnokságban a 16 csapatos grúz élvonalban a 13. helyezést szerezte meg.

A ZTE FC keretében változás történt, hiszen az egerszegiek egy évre kölcsönveszik az MTK Budapest együttesétől a 23 éves védőt, Deutsch Bencét. A játékos (aki egyébként az ismert politikus és MTK-elnök Deutsch Tamás fia) a tervek szerint már kedden csatlakozott Csató Sándor vezetőedző keretéhez, a kölcsönvételről pedig Ágoston Zoltán, a ZTE FC ügyvezetője számolt be.

- Elsősorban a középpályán szerettünk volna erősíteni, s ezen törekvéseinkről egyébként most sem mondtunk még le - kezdte a klubvezető. - A védelemben éreztük még úgy, hogy elkelne egy játékos, de azt nem szerettük volna, ha Bedi Bencének vissza kellett volna lépnie egy sorral. A szakmai stáb is úgy érzi, hogy Bedi a középpályán sokkal több hasznára tud lenni az együttesnek, ezért azt a megoldást választottuk, hogy a védelembe igazoljunk, akár kölcsönvétellel is. A kerettel kapcsolatban még egy nyitott kérdés van, hiszen egy irányító középpályás még elkelne, de csak akkor igazolunk, ha megfelelő játékos kerül a látóterünkbe. Ezen kívül már nem szeretnénk, ha változás lenne a jelenleg készülő keretünkben.

Ágoston Zoltán azt is elmondta, hogy sikerült megegyezniük az NB III-as Andráshida csapatával, így újabb egy évre kölcsönadják a hidaiaknak Szegleti Gergelyt és Bíró Andrást.

Közben pedig tovább épül a stadion, és az építők elkezdték az északi lelátó befedését. Ám nem csak ez, hanem a stadion mögötti terület is szépül, ahol egy nagyméretű területet készítettek elő, aminek kedden kezdődött meg a füvesítése. Pontosabban, a gyepszőnyeg lefektetése zajlik, s ez a terület lesz az, ahol edzőfelületeket alakítanak ki a ZTE FC csapatai számára, így nagymértékben enyhül majd a pályahiány is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!