Sport

2017.05.28. 19:45

ZTE FC - döntetlen négy győztes találkozó után

DUNAÚJVÁROS - A labdarúgó NB II 37. fordulójában szezonbeli utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta a ZTE FC, amely Duna-parti vendégségbe utazott. Csakhogy Vác helyett Dunaújváros volt a helyszín, hiszen a váciak mostanság az acélvárosban játsszák "hazai" találkozóikat. A ZTE FC gól nélküli döntetlent játszott , így már biztosan nem lesz hatodik.

Kerkai Attila

A ZTE FC együttese négy, sikerrel megvívott mérkőzése után arra készült, hogy életben tartsa reményét, hiszen a forduló előtt matematikailag még elérhető volt számára a hatodik helyezés, amit éppen a vasárnapi ellenfél, a Vác FC "birtokolt" a forduló előtt.

A két csapat között egyébként öt pont volt a különbség, az egerszegiek helyzetét pedig nehezítette, hogy sárga lapos eltiltások miatt Króner Martin, Polényi Gábor, Nagy Tamás és Jakab Dávid is kiesett a keretből. Erre mondta Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője a mérkőzést felvezető írásunkban, hogy korábban, amikor "felforgatott" csapattal kellett kiállniuk, jól oldották meg a feladatot.

Fehér mezben Bobál Gergely a Csákvár elleni mérkőzésen
Fotó: Katona Tibor

Az albérletben játszó Vác FC és a ZTE FC találkozója Dunaújvárosban szó szerint családias hangulatban kezdődött, illetve nyári melegben. Mindkét gárda a biztonságra törekedett az összecsapás elején, a Vác szerette volna bebiztosítani végleg a 6. helyét, a ZTE FC pedig arra várt, hogy hibázzon az ellenfél. Igazából nagy helyzetekről nem lehetett beszélni, a 19. percben viszont Angyal tényleg ígéretes helyzetben lőtt a váci kapu mellé. A Duna-partiak pontrúgásokkal próbálkoztak, de eredménytelenül, a ZTE FC pedig igyekezett szervezett játékkal helyzetbe kerülni. Deutsch Bence fejelt mellé, ám összességében nem sok helyzetet hozott az első félidő és persze gólt sem.

Hasonló mederben folytatódott a mérkőzés a második félidőben is, a legnagyobb kérdés pedig tényleg az volt, hogy ki szerzi meg előbb a vezetést. Egy gól mindenképpen felpörgette volna a találkozót, de erre továbbra is várni kellett. A ZTE kontrákkal próbálkozott ebben az időszakban, a váciak viszont tudták, hogy nekik az egy pont is elegendő a 6. helyezés bebiztosításához.

Bobál lőtt, ám a hazai kapus védett, aztán Fadgyas fogott egy szabadrúgást. Nem volt kis védés, de a hazai kapust is megtornáztatták az egerszegiek: Bobál csúsztatását, majd Szatmári szabadrúgását kellett hárítania Halasinak. Nagy helyzet a zárásig már nem adódott, igazságos döntetlen született egy küzdelmes találkozón. Ezzel eldőlt, hogy a ZTE FC már nem érheti be a Vácot és nem lehet hatodik, hiszen megmaradt a két csapat kötött az öt pont különbség. Az egerszegiek az utolsó fordulóban vasárnap hazai pályán a Kozármislenyt fogadják.

Vác FC-ZTE FC 0-0

Dunaújváros, 150 néző. Jv.: Takács T. (Horváth T., Csatári).

 

Vác FC: Halasi - Tóth G., Dlusztus, Görgényi, Gulyás M. - Tóth B. - Nagy S., Nagy R. (Kákonyi, 66.), Niedermüller, Zsolnai (Rása, 85.) - Balajti. Vezetőedző: Nagy Tibor.

ZTE FC: Fadgyas - Angyal Zs., Kovács G., Forgács, Oláh B., Deutsch - Kretz, Bedi, Szatmári (Ekker, 86.) - Babati (Szabó P., 90.), Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor.

 

Sárga lap: Görgényi az 51., Balajti a 87. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!