Sport

2016.06.09. 13:35

ZTE FC: fiatalítás és minőségi munka a cél, még keresik az új edzőt

Zalaegerszeg - A ZTE FC közzétette a jövőjével kapcsolatos terveit, amit Ágoston Zoltán ügyvezető-igazgató eljuttatott lapunknak is. Ebből kiderül, hogy fiatalítani szeretnének, de folyamatosan szem előtt akarják tartani a magasabb osztályba lépés lehetőségét.

Kerkai Attila

Az írás azzal kezdődik, hogy a munkához a hátteret jelentő három legfőbb stratégiai partner, a tulajdonos Végh Gábor, Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere és a Magyar Labdarúgó Szövetség egyaránt megadták. Három, közel egyforma mértékű támogatást jelent mindez. Az új szabályozó miatt, vagyis, hogy folyamatosan a pályán kell tartani két, 1996. január elseje után született labdarúgót, a tervezett 20-22 fős keret 6-8 saját fiatalból és 15 fő felnőtt labdarúgóból áll majd. A célkitűzésekről azt olvashattuk: „minőségi, alázatos, következetes szakmai és edzésmunkával váljunk erősebb csapattá, aki versenyben lehet a feljutó helyek egyikéért." A folytatásban annyit tesz hozzá a közlemény, hogy nem szeretnének nyomást tenni a szakmai stábra és a csapatra, így az elvárás, hogy bátor és eredményes futballt játsszon a csapat, amely versenyben van a legjobb helyezésekért és állandó tagja a mezőny első negyedének. A közlemény végén még olvasható, hogy több együttes is nagyobb költségvetéssel bír, mint a ZTE, de szándékaik szerint meghatározó csapat akarnak maradni, amely a fiatalítás mellett a lehető leghamarabb a feljutásért versenyezhet.

Amit pedig eddig is tudtunk. Simonfalvi Gábornak és Koller Krisztiánnak nem kínáltak újabb szerződést Gyagya Attilától és Horváth Rolandtól megválnának, Wittrédi Dáviddal pedig tárgyalásban állnak (az ő esetében automatikusan akkor hosszabbodott volna meg a szerződése, ha kivívja a csapat az NB I-et).

Ifj. Mihalecz István a bajnokság végén eredményes szakaszt produkált, de visszatér az utánpótlás élére. Továbbra is kérdéses még, hogy ki követi őt a ZTE FC kispadján, ám a célok már ismertek Fotó: Pezzetta Umberto

S hogy ki lesz az edző? Mint ismert, az utolsó hat fordulóban irányító ifj. Mihalecz István visszamegy az utánpótlás élére. A ZTE-nél Bekő Balázs, Bozsik Péter és Bene Ferenc neve is felmerült, amit érdeklődésünkre Ágoston Zoltán ügyvezető-igazgató is megerősített, de nem zárta ki azt sem, hogy házon belül oldják meg a kérdést. Annyit megtudtunk még, hogy a szakmai stábból továbbra is számítanak Csató Sándor, Vlaszák Géza és Gáspár László munkájára.

A nemzetisport.hu-n viszont olvasható volt egy hír, miszerint Kocsárdi Gergely klubigazgató távozása sem elképzelhetetlen a klubtól. Természetesen erre is rákérdeztünk Ágoston Zoltánnál.

- Szó sincs erről. Kocsárdi Gergelynek itt a helye, ő nagyon nagy segítségünkre van. Ami változás lehet, hogy a pozíciója módosulhat - kaptuk a választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!