Sport

2017.04.23. 18:00

ZTE FC: sima vereség Kisvárdán

Kisvárda - A labdarúgó NB II 31. fordulójában a ZTE FC együttesére nem kisebb feladat várt, minthogy a feljutó helyre került Kisvárda ellen kíséreljen meg jó eredményt elérni. Ami nem sikerült, jobb volt a Kisvárda és 3-0-ra nyert.

Zalai Hírlap

Kisvárda Master Good –ZTE FC 3-0 (1-0)

Kisvárda, 1145 néző. Jv.: Szabó Zs. (Szalai D., Punyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.), – Rajczi (Horváth Z., 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

ZTE FC: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács, Oláh B. (Kovács G., 83.) – Nagy T., Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Paudits, Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Rajczi (35.), Fodor F. (67.), Horváth A. (87.).

Sárga lap: Rajczi (76.), illetve Paudits (44.), Króner (49.), Forgács (58.), Nagy T. (75.).

A mérleg nyelvének is tekinthető volt hazai szempontból a Zalaegerszeg elleni találkozó, mert bár a feljutásért vívott harcban a zalaiak már nem érhetnek oda az NB I-et érő helyekre, de a legyőzése azért fegyverténynek számít, hiszen játékereje alapján bárkire veszélyes lehet. Vasárnap is veszélyesek voltak az egerszegiek, de mindez csak az első félidőre igaz. A ZTE uralta az első félórát azáltal, hogy feljebb tolta a védekezését, és így a várdai térfélre korlátozódott a játék.

A vendégek legnagyobb helyzetét Paudits Patrik hagyta ki, a csatár szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, de elvétette a rövid sarkot. A 35. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda, amikor Gosztonyi balról, jobbal adott középre, ahol Rajczi 7 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1-0. Szünet előtt Paudits fejesét Ivancsics Alex bravúrral tolta még a léc fölé.

A második félidő kérdése az volt, hogy a ZTE FC képes lesz-e pontot szerezni, ahogy tervezte a találkozó előtt, hiszen Csató Sándor vezetőedző úgy fogalmazott, hogy ez már sikerként lenne elkönyvelhető. A folytatást viszont már uralta a Kisvárda. Fodor F. és Vári helyzete is jelezte ezt, aztán Rajczi újabb fejesét már mindenki bent látta, de Szappanos nagyot nyújtózva védett. A 67. percben aztán Gosztonyi adott jobbról középre, Fodor Ferenc pedig 5 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 2-0.

Ezt követően Ivancsics Alex nagyot védett Nagy Tamás fejese után, ám a 87. percben Horváth Adrián tört előre ellenállhatatlanul, kényszerítőzött Horváth Zoltánnal, a visszakapott labdát fejjel megtolta, majd elhúzta a kapus mellett, és 10 méterről ballal az üres kapuba lőtt, 3-0. A ZTE FC ezzel a vereséggel a 12. helyre csúszott vissza a tabellán. A Kisvárda, amely feljutó pozícióba került, biztosan győzött.

Révész Attila: A ZTE az elején feladta nekünk a leckét, de rendezni tudtuk a sorainkat, és amikor a széleken az ellenfél mögé tudtunk kerülni, gólokat is szereztünk. A második félidőben okosan tartottuk a labdát, és érződött, hogy be tudjuk biztosítani a győzelmet"

Csató Sándor: „Az elején zártan védekeztünk, kontrákra építettünk, volt is három nagy helyzetünk. Ekkor nem úgy nézett ki, hogy ekkora különbséggel kikapunk. Az első beadásból, amely üresen megtalálta Rajczit, gólt kaptunk, utána a második félidőben szétesett a játékunk. Az erősebb csapat nyert."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!