Sport

2016.02.10. 13:08

ZTE FC: Horváth Roland mesterhármast lőtt a Balatonfüred ellen

Zalaegerszeg - Ahhoz képest, hogy kedden még szinte tavaszi időben készült a ZTE FC együttese is, szerdán csaknem elmaradt a télies idő miatt a Balatonfüred elleni edzőmérkőzése...

Kerkai Attila

Végül a műfüves pályán találkozott a két csapat, Horváth Roland klasszikus mesterhármast ért el.

ZTE FC-Balatonfüred 3-1 (2-0)

Zalaegerszeg. Jv.: Lapath. ZTE FC: Kovács D. (Szappanos) - Simonfalvi (Bailo), Gyagya (Forgács), Króner (Hegedüs), Szalkai - Szakály A., Patvaros (Koller, Végh), Nagy T. - Gottfried (Ekker), Horváth R. , Városi (Fujsz). Vezetőedző: Csank János. Gólszerzők: Horváth R. (3), ill. Nabil.

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a hét elején „tavaszi üzemmódba" kapcsolt, hiszen már füves pályán edzett és a szerdai Balatonfüred elleni találkozóját is inkább Egerszegre hozta, hogy a fürediek otthonában ne kelljen műfüvön játszania. Az időjárási előrejelzésekkel azért tisztában voltak az egerszegiek is, hogy csapadék érkezik, de arra senki sem számított hogy ennyi eső esik, ami aztán havazásba fordult át szerda reggel. A füvespályás meccsnek ezzel lőttek, szerencsére a balatonfürediek megérkeztek, s maradt a stadion mögötti műfüves pálya...


A ZTE FC a találkozón többet kezdeményezett, Horváth Roland pedig lőtt egy higgadt, okos gólt, majd még az első félidőben egy félfordulatból, kapásból meglőtt találatot, amit a második játékrészben egy fejessel toldott meg (3-0). A Balatonfürednek ezt követően két nap lehetősége is akadt, de kimaradtak ezek, végül a szépítés összejött nekik. A vendégeknél a kapuban az első félidőben védett a ZTE kölcsönadott kapusa, Hársfalvi András, a találkozót viszont végigjátszotta az Andráshidától távozott Polareczki Roland.

A ZTE FC-nél továbbra is vannak hiányzók, a találkozó után az ő állapotukról is kérdeztük Csank János vezetőedzőt, hiszen tíz nap múlva itt a tavaszi rajt. - Most játszottunk a felkészülés során talán a leggyengébben - kezdte a zalaiak mesetere. - Azért a körülmények ebben közrejátszottak, hiszen már füvespályákon gyakoroltunk, ma viszont még a műfüvön is állt a víz, ami nagyon felgyorsította a labdát, szóval nehéz volt így futballozni, ráadásul egy szervezett ellenféllel találkoztunk, de ezt tudtuk. A sérültek közül azt gondolom, hogy Daru ott lesz a nyitányon, Bedi és Babati viszont szinte biztos, hogy nem, nekik még idő kell a visszatéréshez.  A ZTE FC kerete pedig kialakult a tavaszra, hiszen kedden éjfélkor lejárt az átigazolási határidő. Csank Jánost is megkérdeztük, hogy várható-e még mozgás, aki annyit felelt, hogy már nem. A ZTE FC az NB II tavaszi rajtján a Szigetszentmiklóst fogadja, a találkozót Andráshidán rendezik. Az MLSZ versenybizottsága jövő hétfőn dönt arról véglegesen, hogy milyen feltételek mellett rendezheti meg a ZTE FC a mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!