Sport

2017.02.24. 19:05

A ZTE FC és a Nyíregyháza is javítani szeretne

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 22. fordulójában vasárnap 15.30-tól a ZTE FC a Nyíregyházát fogadja. Két olyan csapat találkozik, melyet a bajnokság kezdetén a feljutásra is esélyesnek tartottak. Az esély még él, persze ehhez minél előbb pontgyűjtésbe kell kezdeni. A ZTE FC-nél is ez a cél.

Kerkai Attila

A tavaszi nyitányon a ZTE FC 1-1-es döntetlent ért el Siófokon, a Nyíregyháza viszont hazai pályán 3-1-re kapott ki a Váctól... Jelenleg a középmezőnyben van mindkét csapat, s ha nem akar leszakadni végleg az elejétől, akkor nyerni kell. Amit nyilvánvaló, hogy csak az egyik csapat érhet el, a döntetlen pedig ebben a helyzetben nem sokat segítene rajtuk.

Győzelmi kényszer lesz tehát a ZTE FC-n és a Nyíregyházán is. Csató Sándor együttese hazai pályán nem valószínű, hogy megengedheti magának már a pontok elvesztését, s bizonyítani kell a szurkolóknak is. Hasonló a helyzet a Nyíregyháza csapatánál is, hiszen Véber György együttese - főleg a hazai vereség után - bizonyára szeretne javítani. A Szpari kerete ismert labdarúgókból áll, Rubus Tamás, Szokol Zsolt, Máté Péter, Tisza Tibor és Rudolf Gergely sem ismeretlen a hazai futballbarátok előtt. Rudolf viszont nem játszhat sárga lapok miatt.

Hasonló gondjai Csató Sándornak, a ZTE FC vezetőedzőjének is vannak. Babati Benjamin és Forgács András is összegyűjtötte az ötödik sárga lapját, így vasárnap nem játszhatnak. Az új fiúk közül sincs mindenki rendben.

A ZTE védelmének stabilan kell állnia a lábán, s ha kell, akár lábujjhegyre állva is el kell tudni hárítani az előforduló veszélyt, ahogy ennél a jelenetnél a képen éppen Angyal Zsolt teszi Fotó: Pezzetta Umberto

- Hogy ne legyen minden olyan egyszerű, most egy posztról két ember esett ki - bosszankodott Csató Sándor, s gyorsan elárulta, mire gondol. - Középhátvédként Forgács nem léphet pályára, s az ugyanitt számításba vett, Paksról érkező Kovács Gábor pedig még nem heverte ki makacs vírusos megbetegedését. Oláh Bálint a jövő héten már teljes értékű munkát végezhet, a múlt héten még hiányzó Paudits Patrik és Szatmári István viszont már hadrafogható. Vasárnapi ellenfelünk ugyan újonc, de kerete tele van tapasztalt NB I-es játékossal. Az ősszel nekik is volt egy megtorpanásuk, ami miatt hátrébb csúsztak, de nem szabad, hogy ez megtévesszen bennünket. Erős csapatot fogadunk. Bízom benne, hogy a felépültek segítségünkre lesznek, de kérdés, hogy a kihagyás mennyit vett ki belőlük. Továbbá gondot jelentett a héten, hogy Bobál térde felett felszakadt a bőr a siófoki meccsen, össze kellett varrni, így ő is hagyott ki edzéseket. A védekezésre nagyon oda kell figyelnünk, nehogy megint olyan gólt kapjunk, ami elkerülhető. A győzelemért mindent meg kell tenni, ezért dolgoztunk a héten keményen.

Pénteken hivatalosan is eldőlt, hogy a ZTE FC szerdán 18 órától a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágóján a Megyeri úton találkozik az Újpesttel. Korábban még kecskeméti helyszínről volt szó. Az első meccset az Újpest 4-1-re nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!