Sport

2017.08.14. 15:40

ZTE FC: most lesz nagy szükség a bizalomra is

ZALAEGERSZEG A labdarúgó NB II 3. fordulója után kijelenthető, hogy a ZTE FC csapatától mindenki eredményesebb rajtot várt. Az egerszegiek mindössze egy pontot szereztek, azonban hiba lenne temetni a csapatot, ám az is kétségtelen, hogy gyorsan el kell kezdeni a felzárkózást.

Kerkai Attila

Eleve nehéz sorozatot kapott kezdésként a ZTE FC, de az már a rajt előtt ismert volt, hogy kikkel kell majd a bajnokság első felében megmérkőzni. A zalaegerszegiek esetében most úgy tűnik, jobb lett volna valamivel könnyebb ellenfelekkel találkozni, mert egyelőre úgy tűnik, mintha a rajtra nem állt volna össze úgy a csapatuk, ahogy szerették volna.

 

A ZTE FC vasárnap Kisvárdán kapott ki 1-0-ra, egy pontrúgásból esett találattal. Az eredmény - noha ez is vereség - jobban fest, mint az egy héttel korábbi gyirmóti 5-0, de amit akkor is írtunk: az a különbség valószínűleg csak arra a napra "szólt", hiszen a két csapat között nincs és nem is lehet ekkora különbség. Kisvárdán az egy héttel korábbinál már jobban játszott a ZTE FC, s ahogy a mérkőzésről szóló tudósításunkban is jeleztük: az első negyedórában megvoltak azok a helyzetei, melyekből akár be is találhatott volna. Egyelőre viszont éppen ez a legnagyobb gondja a zalaiaknak, azaz a helyzetkihasználás. Az ugyan nem állítható, hogy zsinórban dolgozta volna ki a ziccereket az eddigi három találkozóján a ZTE FC, de az is igaz, hogy megvoltak azok a lehetőségei közben, melyekből betalálhatott volna. Ám egyelőre még nem tudott gólt szerezni, s ebben gyorsan és hatékonyan előbbre kell lépnie. A mezőnyben a zalaiakon kívül már csak a Sopron az a csapat, amely szintén gól nélküli, az egerszegiek pedig azért sereghajtók, mert egyelőre a legrosszabb a gólkülönbségük.

Hasonlóan gyenge kezdés után láttunk már csapatot lendületbe jönni és ez a ZTE FC esetében sem zárható ki. Éppen ezért hiba lenne temetni az együttest, hiszen az is tény, hogy sok munka van benne. Zoran Spisljak vezetőedző pedig a munkában hisz, aminek előbb-utóbb ki kell jönnie. Az egerszegiek esetében most az lenne a fontos, hogy a játékosoknak megmaradjon az önbizalmuk, ami átlendítheti őket a holtponton, ami végre már eredménnyel is párosul. Amit viszont csakis kitartással érhetnek el, de nem vitás, nem lesz egyszerű feladat ez sem.

Egyelőre az lenne a legfontosabb, hogy gyorsan a mezőny után eredjen a ZTE FC, ami viszont nem jön majd magától, hanem nagyon keményen meg kell küzdeni érte. Az biztos, hogy a keret összetétele jóval erősebb annál, mint amit az első három forduló eredményei mutatnak. A "bizalmi tényező" ellenben felerősödött. Konkrétan arra gondolunk, amit Forgács András csapatkapitány a rajt előtt megfogalmazott. Aki akkor azt mondta, hogy elsősorban bizalmat kér a szurkolóktól a csapatnak, mert mindenki azért dolgozik az együttesnél, amit a drukkerek is szeretnének.

Ehhez először most egy győzelem kellene. Szombaton a Siófok lesz a vendég a ZTE Arénában, ami jó alkalom lesz arra, hogy mindenki bizonyítson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!