Sport

2017.04.30. 07:55

ZTE-kudarc hazai pályán, a Soproné a három pont

A labdarúgó NB II 32. fordulójában a ZTE FC vasárnap 18 órától azt a Sopront fogadta, amely három ponttal volt lemaradva tőle a tabellán.

Kerkai Attila

A ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata ötödik mérkőzése óta nem nyert, a legutóbbi három találkozóját pedig elveszítette. Éppen ezért nincs könnyű helyzetben Csató Sándor együttese, de  mint a szakvezető elmondta, csapatának most leginkább sikerélményre van szüksége és pontokra. A ZTE FC ugyanis a 12. helyre csúszott vissza, ami nincs éppen összhangban azokkal a tervekkel, melyeket a bajnokság elején, illetve  közben megfogalmaztak a klubnál.

A vasárnapi ellenfél, a Soproni VSE sincs könnyű helyzetben, hiszen Supka Attila együttesének sok nehézséggel kellett  megküzdenie a bajnokság során, amit maga a szakvezető is megfogalmazott.  A soproniak a biztos bent maradás szeretnék elérni, éppen ezért egy harcos ellenfél vár vasárnapa ZTE FC-re, amellyel szemben viszont hazai pályán kötelező elvárás a győzelem. A két csapat legutóbbi találkozóját az ősszel Sopronban a ZTE FC nyerte meg 4-1-re.

ZTE FC - Swietelsky-Soproni VSE 0-1 (0-1)

ZTE Aréna, 676 néző. Jv.:  Németh Á. (Vígh-Tarsonyi, Iványi).

ZTE FC: Szappanos - Angyal (Króner, 49.), Forgács, Polényi, Deutsch - Oláh,  Nagy T., Bedi - Szatmári (Ekker, 83.), Bobál, Paudits (Babati (45.). Vezetőedző: Csató Sándor.

Sopron: Heinrich - Fazakas, Fehér Z., Sifter, Németh M. (Csordás, 73.) - Nagy P. - Tóth D., Batizi-Pócsi (Póti, 88.), Soós (Garda, 73.), Eszlátyi - Erdélyi. Vezetőedző: Supka Attila.

Gólszerzők: Eszlátyi (14.)

Sárga lap: Bedi (13.), Polényi (21.), Forgács (22.), Babati (64.),  ill Batizi-Pócsi (63.).

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A ZTE FC kezdőcsapatában az utolsó pillanatban történt egy változás, hiszen Végh Gábor belázasodott, így Oláh Bálint lett a kezdő tagja.

5. perc: A ZTE FC érezhetően igyekszik letámadni az ellenfelet A védelemben ismét a kezdő csapat tagja Forgács András. Időközben megtudtuk, hogy az egerszegiek is megkapták a jövő évi NB I-es licencet. Mint Ágoston Zoltán klubigazgató elmondta,  egy hiánypótlást követően kapták meg a zöld jelzést pénteken.

8. perc: Batizi-Pócsi lépett ki középen, de les miatt nem folytathatta az akciót.

13. perc: Badi kapott sárga lapot, aki Nagy Patrikon kaszálta el.

14. perc: Vezet a Sopron. Lesgyanús helyzetben indította Erdélyi a bal összekötő helyén Eszlátyit. A soproni játékos a védők mögé került, majd egy csel után 12 méterről csavart a jobb alsó sarokba, 0-1.

17. perc: A ZTE előtt adódott helyzet: Nagy T. ívelt a védők mögé, Paudits kilépett, csak a kapussal  állt szemben , de végül nem tudta lekezelni a labdát és Heinrich kapus  védett.

20. perc:  A találkozó eddig nem úgy alakul, ahogy a hazaiak eltervezték. A Sopron  kontrázik, ráadásul veszélyesen. Egyelőre a ZTE nem tud helyzetet kialakítani.

22. perc: Polényi és Forgács kapott sárga lapot egy percen belül,

25.perc: Deutsch harcolt ki szabadrúgást a 16-os bal sarkánál. A labdát Szatmári tekerte középre, de szögletre mentettek a soproniak. A beadás után Bobál fejelt kapura, Heinrich pedig a gólvonalon csípte el a labdát. A ZTE-játékosok hiába reklamáltak, a labda nem jutott át a gólvonalon.

30. perc: Most már jobban játszik a Sopron. Pontosabban, jobban törekedve arra, hogy a földön tartsák a labdát, míg a ZTE ívelget előre, de nem sok sikerrel.

36. perc: Vannak gondjai a zalaiaknak, hiszen bár támadnak, de nagyon pontatlanul. A Sopron pedig úgy tűnik, nagyon "felszívta" magát erre a mérkőzésre, ráadásul vezet, így az önbizalommal sincs gond. Gyorsabbnak tűnik a vendégek játéka.

40. perc: Mit hagyott ki a ZTE! Bobál harcossága volt a döntő, aki a 16-oson belül visszaszerezte a labdát, visszagurított, Szatmári viszont a kapuval szemben állva, teljesen tisztán 11 méterről a  jobb kapufa mellé gurított.

43. perc: Csere hazai oldalon. Paudits  térde sérült meg az előbbi támadásnál és nem tudja folytatnia  játékot.Egyelőre nem váltja senki.

45. perc: Most érkezik Babati, vagyis ő lép Paudits helyére.

45+2. perc: Most van vége az első félidőnek. Egyelőre a ZTE FC ha nem is futballozik annyira gyengén,  mindenesetre  meddőn. A Sopron annyival jobb volt az első félidőben, hogy lőtt egy gólt.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés.

48. perc: Babati vitt életet a ZTE támadásába, szép csellel rázta le őrzőit, majd 17 méterről lőtt, alig mellé.

49. perc: Cserél a hazai csapat. Angyal helyett Króner Martin érkezik a pályára.

54. perc: A ZTE igyekszik, de hiába... Úgy tűnik, itt az önbizalommal is gond van, hiszen nem mernek játszani a hazaiak, sok a pontatlanság. Egy ötlet van: hátulról előre, aztán  majd csak lesz valami...

60. perc: Nincs változás a játékban. A Sopron csapata "élesebb", határozottabbnak tűnnek játékosaik és a vendégek pontosabban is futballoznak. Az is igaz, helyzetet ők sem tudnak kialakítani.

63. perc: Batizi-Pócsi tartott rá csúnyán Forgács lábára, ami sárgát ért.

64. perc: Babati is besárgult, ő szövegért.

68. perc: Deutsch nem is egy, hanem két sorral feljebb lépett és már támadó. A balhátvéd poszton Oláh játszik.

73. perc: Kettős csere a soproniaknál. Németh M. helyett Csordás Szabolcs, Soós helyén Garda Géza a pályán.

76. perc: Hosszú idő után újra zalai szöglet, aminek a végén Nagy T. fejesét blokkolták az ötösön. A Sopron taktikusabban futballozik, nem támad ki, viszont gyorsan kontrázik. A ZTE továbbra is próbál támadni, de pontatlanok ezek.

79. perc: Bobál 17 méteres lövését fogta Heinrich. Nem volt erő benne.

83. perc: Cserél  a ZTE: Szatmári helyén Ekker Milán.

85. per: Továbbra sem tud mit kezdeni a ZTE az ellenféllel. A Sopron masszívan visszazár, az egerszegiekben pedig nincs annyi erő sem, hogy nyomást gyakoroljanak az ellenfélre. Gyenge futball ez.

87. perc: Babati szögletét Nagy T. fejelte kapura, a labda túljutott a kapuson, de a mögötte, a gólvonalon álló Fazakas mellel elsodorta a gólba tartó labdát.

Fotó: Pezzetta Umberto

90. perc: Most már teljesen beszorult a Sopron, de nem tud fogást találni az ellenfélen a ZTE FC. Rendre kijön a labda a tizenhatosról.

90+2. perc: A helyzet változatlan, A vendégek már az idővel is játszanak, a ZTE FC csak fut az eredmény után. Szappanos is beszáll támadni

90+4. perc: Babati lövésébe értek bele, oldalháló. Szöglet után megint kijött a labda. Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC immár sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el és most már nagy a baj. Egyre szétesőbb a játék és le kell számolni azzal is már, hogy a verhetőbb ellenfelek következnek a bajnokság utolsó szakaszában. Ahhoz a ZTE-nek nyernie kellene, az pedig nem megy.... A Sopron megérdemelten győzött, mert ráerőltette az akaratát a hazaiakra és ez volt a döntő.

Csató Sándor: „Nehéz szavakat találni, ez a játék méltatlan volt az eddigiekhez is. Minden párharcot megnyertek a soproniak, mi pedig két-három pontos passzot sem tudtunk felmutatni. Érthetetlen az egész, de meg kell próbálni felrázni a csapatot a szerdai, Békéscsaba elleni idegenbeli találkozóra."

Supka Attila: „Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hisz mindkét csapatnak nagyon fontos lett volna a győzelem, mert nem úgy szerepelnek, ahogy azt elvárnák tőlük. Nem mondom, hogy jól futballoztunk, ám voltak szituációk, melyeket jól megoldottunk. A játékosok hozzáállásával elégedett vagyok. Elhitték, ha ez rendben van, akkor a játék is javul."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!