Sport

2016.08.23. 16:30

ZTE FC: szerdán a Cegléd ellen, vasárnap tévés meccs Balmazújvárosból

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB II 6. fordulóját hét közben, szerdán rendezik, melyben a ZTE FC együttese 19 órától a Ceglédet fogadja. Csató Sándor együttesének nem lehet más a célja, mint a győzelem.

Kerkai Attila

A ZTE FC vasárnap a Szeged 2011 otthonából hozta el az egy pontot, viszont az a „hagyománya" most sem szakadt meg, hogy nem szerzett gólt Gyulán. Amióta a két együttes az NB II-ben szerepel, eddig még nem született zalai találat a Szeged 2011 otthonába, ám nagy különbség, hogy eddig ki is kaptak...

– Értékes pontot szereztünk, de még mindig azt mondom, hogy az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést. Utána már masszívan beállt az ellenfél is, hiába domináltunk mezőnyben, nem sikerült betalálnunk – jegyezte még meg a múltkori mérkőzésükről Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője.

Aki azt is elmondta, hogy szerencsére minden játékosa már hadra foghatónak tűnik, ráadásul Babati Benjamin is edzésbe állt. A jó formában lévő támadó izomsérülés miatt kihagyta a Szeged elleni találkozót, de nem lenne meglepő, ha szerdán újra csatasorba állna. Vele kapcsolatban annyit annyit még megjegyzett a szakvezető: meglátják, mennyire javult az állapota, mert kockáztatni semmiképpen nem szeretnének.

Remélhetőleg ismét játszik Babati Benjamin, aki a Dorog ellen a nyolcadik percben talált be. Pont ez kellene a ZTE-nek szerdán is, vagyis egy korai gól, s mindegy is, hogy ki szerezné...
Fotó: Pezzetta Umberto

A szerdai ellenfél, a Cegléd egy év NB III-as szereplés után tért vissza a második vonalba. Mindössze egy ponttal gyűjtött csak kevesebbet eddig a ZTE-nél, de itthon a zalaiaktól elvárás a győzelem kiharcolása, viszont egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre Csató Sándor.

– Nem gondolom, hogy egyszerű feladat előtt állunk, mert a Cegléd egy kellemetlen stílusú csapat, amely jó értelembe véve kellően agresszív ellenfél is – így a zalaiak szakvezetője az esélyekről. – Mi eljutottunk arra a szintre, hogy ellenünk inkább beállnak védekezni, de ezt kezelni kell. Fontos lenne, hasonlóan a Siófok és a Dorog elleni hazai találkozóinkhoz, hogy minél gyorsabban gólt érjünk el, akkor a riválisnak is jobban ki kell nyílnia. A korai találat nem jönne rosszul a Cegléd ellen sem. Idehaza egyértelműen célunk a győzelem, hiszen, vasárnap a Balmazújváros vendégei leszünk, s nem mindegy, hogy a rangadóra milyen eredménnyel hangolunk.

Amely találkozót a televízió nyilvánossága előtt rendeznek, hiszen kedden az MLSZ versenybizottsága bejelentette: a vasárnapi Balmazújváros–ZTE FC találkozó képernyőre kerül, így fél órával korábban, 18.30-tól rendezik.

Az NB II 6. fordulójának további találkozói. Szerda, 16.00: Békéscsaba–Puskás FC. 17.30: Cigánd–Soroksár, Nyíregyháza–Kozármisleny, Mosonmagyaróvár–Szeged 2011, Vác–Balmazújváros. 19.00: Siófok–Dorog, Csákvár–Budaörs, Sopron–Kisvárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!