Sport

2017.01.20. 16:02

ZTE FC: szombaton a Maribor ellen Jakab Dávid is szerepelhet

Zalaegerszeg - Szombaton 14 órától neves ellenfelet fogad felkészülési mérkőzésen a ZTE FC labdarúgócsapata.

Kerkai Attila

Az egerszegiek a szlovén rekordbajnok NK Mariborral mérik össze erejüket a ZTE-stadion mögötti műfüves pályán. A ZTE FC első téli felkészülési találkozója nem sikerült jól, hiszen szerdán 1-0-ra kikapott a csapat a Hévíztől. A második ellenfél pedig még erősebb lesz, a 13-szoros szlovén bajnok, a legutóbbi szezonban ezüstérmes Maribor személyében. A vendégek hagyományosan a Muraszombat melletti Toplicén kezdik téli felkészülésüket, az elmúlt két évben a ZTE FC utazott Szlovéniába, hogy megmérkőzzön a Mariborral, amely most viszonozza e látogatásokat.

Egy esztendeje is játszott egymással a két csapat, s akkor 2-2-es döntetlen született. A képen a mariboriak légiósát, Sallalich-ot Ekker próbálja támadni. Mindketten csapatuk tagjai most is Fotó: Szekeres Péter

Az NK Maribor a legnépszerűbb klub Szlovéniában, s ahogy a sportigazgatójuk, a korábbi klasszis szlovén válogatott Zlatko Zahovic a téli felkészülésük kezdetén adott interjúban kiemelte: az elmúlt tíz évben háromszor szerepeltek az Európa Liga főtábláján, egy alkalommal a Bajnokok Ligájában, s nyertek 14 trófeát. Légiósaik közül ki kell emelni a már szlovén állampolgársággal is bíró brazil Marcos Tavarest, a legtöbbre hivatott játékos pedig 21 éves Luka Zahovic, a Maribor neveltje. Őt 2015-ben a holland Heerenween vette meg, most augusztusban viszont kölcsönjátékosként visszatért és az ősszel 10 gólig jutott. Ami pedig a ZTE FC-t illeti, megtudtuk, hogy Jakab Dávid visszatért az MTK-tól és tavasszal is a ZTE csapatában játszik. A szombati találkozón Németh László próbajátékon szerepel, ő az ősszel a SZEOL SC-ben futballozott.

- Szerdán életveszélyes talajú pályán futballoztunk, szerencsére mindenki megúszta csak zúzódásokkal ezt a találkozót - mondta Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője.- A cél eleve az volt, hogy mindenki, aki velünk készül kapjon egy félidőnyi játéklehetőséget. Sokkal erősebb ellenfél következik és azt remélem, hogy a Maribor ellen felvesszük a kesztyűt. Az biztos, hogy nem lesz friss a két csapat, hiszen a felkészülés elején járnak ők is és mi is. Viszont harcosságot, agresszivitást várok. ami egy ilyen nemzetközi meccsen szükséges. A pályához ezúttal nem lehet autóval lehajtani, ezért a ZTE FC azt kéri a szurkolóktól, hogy járműveikkel a sportcsarnok és a pláza parkolóiba álljanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!