Sport

2016.02.04. 12:38

ZTE FC: újabb döntetlen Lipóton

Csütörtökön újabb felkészülési mérkőzést játszott a Lipóton edzőtáborozó ZTE FC labdarúgó csapata. A zalaiak a román III. ligás sepsiszentgyörgy csapatával játszottak döntetlent.

Kerkai Attila

ZTE FC–Sepsiszentgyörgy 1-1 (0-1)

ZTE FC: Kovács  D. (Szappanos) – Simonfalvi (Bailo), Forgács (Hegedüs), Króner, Szalkai – Nagy  T. (Végh), Wittrédi (Szakály A.), Koller (Patvaros) – Gottfried, Horváth R. (Ekker), Fujsz (Városi). Vezetőedző: Csank  János.

Kedden szintén döntetlent hozott a ZTE FC edzőmeccse Lipóton, amikor a szlovák III. ligás Nagymegyerrel játszott 3-3-at a zalai csapat. Csütörtökön a román III. liga  első divizióját vezető Sepsiszentgyörgy volt az ellenfél. A székelyföldi együttes korán vezetést szerzett, a ZTE FC pedig csak a fordulás után a 48. percben megítélt és Wittrédi által értékesített büntetővel tudott egyenlíteni.

Szakály Attila lő kapura egy korábbi találkozón, a háttérben Wittrédi Dávid, aki Lipóton büntetőből egyenlített Fotó: Katona Tibor

A találkozó krónikájához hozzátartozik még, hogy  viharos erejű szél fújt az első félidőben, ami  főleg a ZTE FC-t nehezítette támadásaiban, a másodikra viszont csillapodott, így a Sepsi OSK-nak már könnyebb dolga volt. A találkozót követően Csank János vezetőedzőt kértük rövid összegzésre.

– A szél az első félidőben valóban nagyon zavaró volt, sokszor megtréfálta játékosainkat – mondta a zalaiak szakvezetője. – Összességében egy pörgős, sok párharcot hozó találkozót játszottunk, voltak helyzetek is. Ami jó, hoyg az ellenfelek sok helyzetet nem tudnak kialakítani ellenünk, sajnos viszont akadnak olyan hibáink, melyekkel mik hozzuk őket helyzetbe, így esett ez a mai első találat is. De az eddig lejátszott két mérkőzésünk kimondottan hasznos volt, a fiatalok is sokat játszottak, bár  a mai meccsen halványabbak voltak, de ez az ő esetükben a  fáradtság számlájára is írható. Most már a frissítés szakaszába léptünk, viszont akadnak játékosaink, akik sokat kihagytak, gondolok  Kollerre, Városira, Patvarosra,  nekik   szükségük van a játékra, hogy utolérjék magukat.

A ZTE FC pénteken a szlovák II. ligás Szenc csapatával játszik 11 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!