Sport

2016.07.16. 17:49

ZTE-győzelem - hamisítatlan őszi hangulatban...

Szombaton felkészülési mérkőzésen a szlovén harmadik vonalbeli NK Mura volt a ZTE FC labdarúgó csapatának edzőpartnere. Az egerszegiek az őszi hangulatú mérkőzésen két szép fejesgóllal nyertek.

Kerkai Attila

ZTE FC – NK Mura (szlovén) 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg, 50 néző., Jv.: Szilasi.

ZTE FC: Szappanos (Fadgyas)  - Villám  (Sundas), Nagy T. (Bailo), Forgács (Szalkai), Bedi  - Szakály (Hegedüs), Patvaros (Ágoston), Kretz – Ekker (Gottfried), Daru, Városi. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gólszerzők: Daru (6.), Városi (21.).

A nyarat meghazudtoló szeles, esős és hűvös időben  leginkább őszi hangulatot idézett, s ha most viccelődni akarnánk evvel, akkor azt is írhatnánk: ideális körülményke között játszották a mérkőzést, elvégre az őszi szezonra készülnek  a csapatok... Persze sokkal jobban örült volna mindenki, ha „maradt” volna az időjárás is a nyárnál, de ez van. Az egerszegiek keretében ezúttal akadtak hiányzók, amire Csató Sándor vezetőedző magyarázattal is szolgált, ami megnyugtató volt.

-  Szerencsére nincs komolyabb sérültünk, csak kisebb problémák akadnak. Babati  és Króner sincs a mai találkozó keretében, de csak azért, mert pihenőt kaptak, úgyhogy ők is egészségesek – érkezett a kék-fehérek  szakvezetőjének a válasza kérdésünkre.

Babati Benjamin és Króner Martin tehát civilben  követte  társai játékát és már a mérkőzés elején Daru egy szép fejessel (a „feladó” Szakály volt) vette be a szlovén III. liga legutóbbi kiírásának második helyezettje  kapuját. A ZTE FC végig kézben tartotta a találkozót, majd a 21. percben egy szabadrúgás után Bedi csavart a kapu előterébe és Városi szintén egy szép fejessel növelte az előnyt. Az esőben zajló, így értelemszerűen  csúszós talajon  rendezett mérkőzésen ezek  a körülmények végig jelen voltak, a második félidőben jöttek a cserék mindkét oldalon. A ZTE FC csapatában – készülve az új szabályokra, hiszen ősztől kötelező lesz szerepeltetni folyamatosan két, 20 év alatti játékost  – továbbra is sok fiatal kapott lehetőséget a játékra. A második játékrészben  Szakály lőtt kapufát, az egerszegieknek akadtak újabb helyzetei, de több gólt  már nem esett.

Kellemes edzőpartnernek bizonyult a szlovén együttes, ami  viszont már nem annyira  volt az, hogy a csereként beállt Bailo kapott rúgást a bokájára, így nem töltött tíz percnél többet a pályán és le kellett őt hozni. Később Forgács  sem önszántából hagyta el a játékteret, aki egy  hosszú sprint után kapott a combjához, de mindkét játékos esetében inkább az elővigyázatosság volt a fő szempont, hogy nem erőltettél a további játékukat.

A ZTE FC  szerdán (18.00) ismét hazai pályán, immár a stadionban lép pályára felkészülési mérkőzésen, amikor a grúz élvonal szereplője, a Lokomotiv Tbiliszi lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!