Sport

2016.04.28. 17:16

ZTE KK: a bajnokságnak nincs vége!

Zalaegerszeg - Bár nem sok hiányzott hozzá, szerdán nem sikerült másodszor is nyernie a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapatának ebben a bajnoki idényben Szolnokon.

Kerkai Attila

A ZTE KK így az ötödik helyen végzett a felsőházban a középszakasz végén, és a Körmend együttesével csatázhat a rájátszásban a négy közé kerülésért.

Amilyen szezont fut most a ZTE KK, abban természetesen az is bőven benne volt, hogy pályaelőnnyel indulhasson neki Bencze Tamás együttese a rájátszásnak. És ezzel a szakvezető is egyetért.

- A vereség mindig rosszul jön, de a körülményeket figyelembe véve egyik miatt sem kell szégyenkeznünk - utalt Bencze Tamás a felsőházi szakasz utolsó három találkozójára, hiszen együtteséből kulcsemberek váltak ki éppen erre a kiélezett időszakra. - A csapat ebben az időszakban is mindent megtett azért, hogy nyerjen, de objektív okai voltak annak, hogy nem sikerült.

Govens (balról) Ferenczen igyekszik áthámozni magát a ZTE legutóbbi vasi vendégjátéka alkalmával
Fotó: Pezzetta Umberto

A szerdai, szolnoki találkozó is szorosan alakult, végül 77-72-re nyert az Olaj KK. A többi ismert: ZTE-győzelem esetén a zalai csapat harmadik lehetett volna.

- Szerdán erre volt képes ez a keret, és a külső körülményekkel sem tudtunk mit kezdeni - folytatta a szakvezető. - Nehéz volt a harmadik negyed hetedik-nyolcadik percéig, amíg el nem pattant a húr egy-két játékosnál. Ez nem volt rájuk jellemző eddig, és biztosan leülünk megbeszélni a dolgokat. Én is csak arra figyelek mindig, amire befolyással tudok lenni, a többivel nem érdemes foglalkozni... Vagyis arra kell törekedni, hogy a nyomást tovább bírjuk. De muszáj is lesz erre felkészülni, hiszen nehéz csaták előtt állunk. A Körmend-ZTE KK párharc most sem lesz könnyebb, mint eddig volt.

Azt a kérdést is feltettük Bencze Tamásnak, hogy lehet-e egyáltalán csalódásról beszélni, hogy a kedvező pozíció után ötödikként jöttek ki a felsőház csatározásaiból.

- Nem, erről szó sincs - válaszolta. - Talán akkor lett volna csalódás, ha minden meccsen a komplett keret áll a rendelkezésemre, és úgy nem léptünk volna előre. Igen, szebb lett volna másodiknak, harmadiknak lenni, de azért ne feledjük: a bajnokságnak még nincs vége! Pénteken kezdjük a felkészülést, és a hét végén sem pihenünk. Ez a szakasz annyiban különbözik a korábbitól, hogy most egyetlen ellenfélre kell koncentrálni.

A Körmend-ZTE párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, nyitány jövő szerdán Körmenden, folytatás szombaton Egerszegen. És így tovább, az azt követő kedd, majd péntek és végül vasárnap a lehetséges öt találkozó meccsnapjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!