Sport

2016.05.04. 18:05

ZTE KK: a végén ment el a meccs

Körmend – Szerdán Körmenden kezdte meg a férfi kosárlabda NB I A-csoportban a rájátszás küzdelmeit a Zalakerámia-ZTE KK együttese. A zalaiak óriási csatában veszítettek, ezzel a párharcban 1-0-ra a vasiak vezetnek, folytatás szombaton Egerszegen.

Kerkai Attila

Egis-Körmend – Zalakerámia-ZTE KK 88-78 (24-12, 20-28, 13-19, 31-19)

Körmend, 2100 néző. Jv.: Benczúr, Földházy, Söjtöry.

Körmend: Petty 9/3, Channels 22/18, McKinney 18/3, Dickerson 23/12, Duinker 11/3. Csere: Ferencz 2, Tóth N. 2, Lakosa   Vezetőedző: Teo Cizmic.

ZTE KK: Kinney 16/6, Govens 14/6, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 17/6, Pantelic 22/9. Csere: Velkey, Balmazovic 7/3, Czinger,  Vezetőedző: Benze Tamás.

Kipontozódott: Kinney (38.).

A hangulatra most sem lehetett panasz, de mindez ebben a párosításban mindig garantált. A Körmend két triplával kezdett és nem csak emiatt, de valóban jobban indította a találkozót. A 7. percben 15-7-re vezetett a vasi együttes  és továbbra is jól védekezett, így  tiszta helyzetet nem nagyon tudtak kialakítani az egerszegiek. A Körmend elsősorban  Dickerson révén jól dobott és még jobban ellépett (24-12).  Pantelicet  második faultja után le kellett ültetni, a Körmend pedig sokszor tudta a palánk alá bevinni a  labdát és viszonylag jól oldották meg játékosai ezeket a helyzeteket. A  zalaiak  kezdtek feljönni szinte minden mutatóban, semmiről sem kellett tehát lemondani (36-33). Annyi kellett volna még nekik, hogy  a külső dobásokat valamivel jobban védjék.

Fordulás után is látszott, hogy a védekezés minősége lesz az alap a győzelemhez. Pantelic két  blokkja azt sejttette, hogy a szerb center ebben főszerepet vállal, majd  éppen az ő triplájával és duplájával átvette a vezetést a ZTE KK (25. p.: 50-52). A Körmend elbizonytalanodott, de a ZTE egy kissé túlpörgött és hibák csúsztak a játékába, ezért tudta szorosan tartani az eredményt a házigazda (54-56). Abszolút nyílt volt a találkozó, de Pantelic megkapta a negyedik hibáját, amire  Channels triplával „felelt" (33. p.: 63-59). A ZTE megint átvette a vezetést (63-65), de aztán két hazai hármas  következett. Govens és Kinney két fontos távolit ért el, s egyenlő lett az állás (37. p.: 71-71). Hihetetlen  izgalmas hajrá következett, aztán Kinney-re fújták a faultot, amivel kipontozódott McKinney pedig 80-75-re alakította az eredményt. Itt ment el a mérkőzés,  a Körmend már minden rádobott és ezek be is mentek.

Teo Cizmic: "Nagyon feszült és izgalmas meccs volt, ami után nagy az öröm is. Sokat beszélgettünk róla, hogyan  tudunk nyerni, s abban maradtunk, hogy még keményebbnek kell lenni. Most semmiképpen nem akartunk itthon kikapni."

Bencze Tamás: "Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyert, főleg az utolsó negyedben mutatott extra dobásaival. Ehhez persze kellettek a mi hibáink is. Arra készültünk, hogy nyerjünk, amire a 38. percig esély volt. Otthon győzni  kell."

Csütörtökön szurkolói ankét is lesz

Mint jeleztük, szerdán történt meg a ZTE KK vezetőinek és a rendőrség képviselőinek bejárása a Városi Sportcsarnokban. A szombati, ZTE KK–Körmend találkozóra az alábbi rendszabályok lépnek életbe. A vendégszektor marad a Jégcsarnok felőli oldal észak-nyugati sarkában. A középső szektor felét viszont lezárják, úgynevezett „ütköző zónát" hagyva szabadon. Okulva a múltkori esetből, amikor sörösdobozok is repültek, minden csarnokba lépőnek számítani lehet motozásra. A ZTE KK vezetése kéri a drukkereket, hogy sportszerű szurkolásukkal segítség csapatukat, ezért csütörtökön 19 órától a csarnok büféjébe szurkolói ankétra hívja a drukkereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!